• Business

    Παπαδόπουλος (Witside): Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης το 2023, εξαγορές και στο βάθος…Χρηματιστήριο

    Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO Witside


    Ικανοποιητικά μεγέθη έγραψε το 2023 η Witside μία από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές εταιρείες στην ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών, που αξιοποιούν τεχνολογίες Big Data & τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι η Witside κινείται με συνεχώς ανοδικούς ρυθμούς και το 2024 αναμένεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Όπως είπε, το  ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 27%, από 3,18 εκατ. ευρώ το 2022 σε 4,05 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ τα EBITDA κατέγραψαν αύξηση 60%, στα 781.000 ευρώ.

    Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας και το 2024, αφού όπως είπε ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA να ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία έχει υψηλή ρευστότητα και μηδενικό δανεισμό, ενώ αναφορικά με ενδεχόμενο ενδιαφέρον για είσοδο στην Εναλλακτική του Χρηματιστηρίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν είναι κάτι που βρίσκεται στον άμεσο σχεδιασμό, ωστόσο δεν αποκλείει τίποτα για το μέλλον.

    Επίσης η Witside κοιτάει να αναπτυχθεί και σε νέες αγορές, καθώς ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες από Ρουμανία και Πολωνία ενώ θέλει να επεκταθεί και στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, όπως η Μάλτα, η Κύπρος και χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

    Στη διάρκεια της συνέντευξης, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά έργα σε εταιρίες όπως οι: Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Γαλακτοκομεία και ΚΡΙ-ΚΡΙ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε έργα που αξιοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και σε λύσεις πρόβλεψης ζήτησης και αναπλήρωσης αποθεμάτων.

    Ξεχωριστό ενδιαφέρον, προκάλεσε το έργο AI-Patholab που αναλύει ιατρικές εικόνες για να εντοπίσει και να διαγνώσει περιπτώσεις καρκίνου στον προστάτη και το θυρεοειδή.

    Τι είναι το AI-Patholab

    Ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχει υλοποιήσει η Witside και έκανε ειδική αναφορά σε αυτό ο κ. Παπαδόπουλος, είναι το AI-Patholab.

    Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Υλοποίησης Δράσεων στον Τομέα της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της δράσης Έρευνα-Δημιουργικότητα και Επένδυση και είχε προϋπολογισμό 441.030 ευρώ.

    Το έργο ουσιαστικά συμβάλει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη αξιολόγηση ιστολογικών δειγμάτων, την άμεση θεραπεία με ευεργετικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των ασθενών και την βελτίωση της δημόσιας υγείας.

    Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα AI-PathoLab αξιοποιεί τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για να αναγνωρίζουν νεοπλασματικά δεδομένα σε ψηφιακές φωτογραφίες από επεξεργασμένα ιστολογικά δείγματα αλλά και την κατηγοριοποίηση και ταξινόμηση των ευρημάτων, ποσοτικά και ποιοτικά.

    Επίσης αξιολογεί όλα τα δεδομένα, προχωρώντας έτσι στη διάγνωση και σταδιοποίηση της νόσου ενώ επικεντρωθείτε σε δύο τύπους καρκίνου, όπως τον καρκίνο του θυρεοειδούς και καρκίνο του προστάτη.

    Με τη χρήση του ΑΙ και συγκεκριμένα προεκπαιδευμένων αλγορίθμων σε εκατομμύρια εικόνες, η λύση της WITSIDE προσφέρει πολύ πιο ακριβή αποτελέσματα, που φθάνουν στο 98,2% για τον καρκίνο του προστάτη και στο 95% για καρκίνο του θυρεοειδούς, με προσιτό κόστος κτήσης και λειτουργίας για τα εργαστήρια.

    Μιλώντας για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «ο προβληματισμός για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έχει γενικευτεί και ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που επενδύουν σε λύσεις ΑΙ για να βελτιώνουν διαδικασίες και αποτελέσματα, αυξάνονται.

    «Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και εκτιμούμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ενισχυθούν στο προσεχές μέλλον», πρόσθεσε ο CEO της Witside.

    Η συνεργασία με Motor Oil

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Witside αναφέρθηκε και στην πολύ επιτυχημένη συνεργασία με την Motor Oil.

    Όπως είπε η Witside ανέπτυξε μία πλατφόρμα με μοχλό το AI για να προβλέψει την ζήτηση σε κάθε πρατήριο και να αυτοματοποιήσει τις παραγγελίες προς τους προμηθευτές για να πετύχει μείωση των αποθεμάτων.

    Μάλιστα, με τα συστήματα ΑΙ, αυτοματοποιείται και η διαδικασία παραγγελιών προς την κεντρική αποθήκη, με την αλυσίδα να λύνει έτσι προβλήματα έλλειψης αποθεμάτων και καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των παραγγελιών, πετυχαίνοντας αυτόματη αναπλήρωση των αποθεμάτων και εξοικονομώντας, μεταξύ άλλων, περί τις 5 ώρες την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Στο σφυρί το Elounda Beach & Elounda Bay του Μαντωνανάκη

    Ολη η αλήθεια για την υπερκάλυψη της προσφοράς του Ελ. Βενιζέλος και ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ

    Οι 7 λαμπρές επιδόσεις της Mytilineos που έχει αυξήσει τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 662 φορές



    ΣΧΟΛΙΑ