• Business

    PacWest Bancorp: Άλμα της μετοχής σχεδόν 40% στις προσυνεδριακές συναλλαγές

    • Bloomberg


    Η μετοχή της PacWest Bancorp σημείωσε κέρδη έως 40% στις προσυνεδριακές συναλλαγές τη Δευτέρα, μετά την εκρηκτική άνοδο που κατέγραψε την Παρασκευή, αφού μείωσε το τριμηνιαίο μέρισμά της και είπε ότι οι εργασίες παραμένουν «καλές».

    Άλλες περιφερειακές τράπεζες, η Western Alliance Bancorp και η Zions Bancorp σημείωσαν επίσης ράλι καθώς ανέκαμψαν από το selloff που πυροδότησαν οι ανησυχίες για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι πρόσφατες καταρρεύσεις αρκετών τραπεζών.

    Η Western Alliance και η Zions αυξήθηκαν κατά 4%, ενώ η PacWest σημείωσε άλμα 82% την Παρασκευή.

    US Regional Banks Bounce Back | Stocks start to recover after sharp slump
    Οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ ανακάμπτουν

    Τέσσερις περιφερειακές τράπεζες έχουν καταρρεύσει από τότε που ξεκίνησε η αναταραχή στις αρχές Μαρτίου. Η υψηλή έκθεση σε δανεισμό ακινήτων και η βουτιά των καταθέσεων έχουν βρεθεί στο επίκεντρο.

    Ο περιφερειακός τραπεζικός δείκτης KBW σημείωσε πτώση 8% την περασμένη εβδομάδα, τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η κρίση.

    Ο χρηματοοικονομικός δείκτης S&P 500 βρίσκεται στα πρόθυρα υποχώρησης κάτω από το ανώτατο όριο του 2007. Εάν συμβεί αυτό θα αποτελέσει ένα δυσοίωνο μήνυμα για την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά, δήλωσε ο διαχειριστής hedge-fundJim Roppel, ιδρυτής της Roppel Capital Management.

    Στους πιθανούς θετικούς καταλύτες για τις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών περιλαμβάνονται η επέκταση του συστήματος ασφάλισης καταθέσεων από την Federal Deposit Insurance Corporation και η συζήτηση της Fed για τον οδικό χάρτη για τον τερματισμό της ποσοτικής σύσφιξης, έγραψαν αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμα τη Δευτέρα.

    Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για τη σταθερότητα αυτών των τραπεζών.

    Ο οίκος Fitch έχει αξιολογήσει την PacWest με «Rating Watch Negative», αναφέροντας τον αντίκτυπο από τη στρατηγική αναθεώρηση που πραγματοποιεί και «την αβεβαιότητα σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση της τράπεζας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Καταρρέει και η PacWest Bancorp; Διερευνά πιθανή πώληση μετά την βουτιά άνω του 50% της μετοχής

    Wall Street: Η Apple επανάφερε τα χαμόγελα στην αγορά – Άλμα 2,25% ο Nasdaq – Βαθιά ανάσα για τις περιφερειακές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ