• Business

    Π. Λιβανός: Οι επόμενες κινήσεις της GasLog στον τομέα πλωτών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Η ναυτιλιακή GasLog του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, σχεδιάζει νέες κινήσεις στον κλάδο των πλωτών τερματικών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης, γνωστών στην αγορά ως Floating Storage & Regasification Unit ή FSRU.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Paul Wogan ανέφερε ότι η εταιρία αναμένει την προκαταρκτική μηχανική μελέτη που έχει αναθέσει στην Keppel (ναυπηγεία), η οποία θα είναι έτοιμη μέσα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Paul Wogan. Διευθύνων Σύμβουλος GasLog
    Paul Wogan. Διευθύνων Σύμβουλος GasLog

    Στόχος της GasLog για είσοδο της στη συγκεκριμένα αγορά είναι να γίνει μέσω της μετατροπής των υφιστάμενων πλοίων της. Παράλληλα, ο Wogan πρόσθεσε ότι η εταιρία θα μπορούσε ενδεχομένως να εξετάσει την πιθανότητα να διαθέσει κάποια κεφάλαια για να αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει σε νέες κινήσεις στη συγκεκριμένη αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, ο Wogan υποστήριξε ότι η GasLog βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη δύο έργων FSRU, ωστόσο, διευκρίνησε ότι αυτά τα projects χρειάζονται χρόνο για ν’ αποδώσουν καρπούς. Επίσης, επισήμανε ότι τα έργα του κλάδου πλωτών τερματικών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης τείνουν να αναπτύσσονται μέσω εταιρικών σχημάτων με τους προμηθευτές LNG και ότι παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στη στρατηγική της GasLog η επένδυση σε άλλα μέρη της αλυσίδας LNG, αν η εταιρία κρίνει ότι μία τέτοια κίνηση θα είναι επωφελής, θα το εξετάσει.

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής

    Σύμφωνα με το Wogan, η μετατροπή των πλοίων LNG σε FSRU θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια, ενώ η παραγγελία ενός νεότευκτου θα χρειάζονταν τρία χρόνια. Η GasLog αναμένεται εντός του έτους να παραλάβει τρία νέα πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου (LNG), ενώ αναμένει τρία ακόμη το 2018 και ένα το 2019. Η εταιρία διαθέτει ήδη στόλο με 19 πλοία LNG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ch-vafias-exasfalise-chrimatodotisi-140-ek-dolarion-gia-tin-agora-neon-plion/43793

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/apokalipsi-dite-tis-12-trapezes-ke-tis-340-offshore-eteries-ton-panama-papers/43878



    ΣΧΟΛΙΑ