• Business

    Π. Αλαμάνος (ΣΟΛ Crowe): Τουρισμός και ενέργεια μαγνητίζουν τα ξένα κεφάλαια

    Ο Παναγιώτης Αλαμάνος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΟΛ Α.Ε.


    Στο «ραντάρ» των ξένων κεφαλαίων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά έχουν μπει οι κλάδοι του τουρισμού και της ενέργειας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΟΛ Crowe, Παναγιώτη Αλαμάνο. Δυο κλάδοι που όπως είπε ο κ. Αλαμάνος στο περιθώριο παρουσίασης των δραστηριοτήτων της ΣΟΛ Crowe έχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και φαίνεται να καλύπτουν τα «θέλω» των διεθνών επενδυτών τη δεδομένη στιγμή. Ειδικά, ο τουρισμός βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της επενδυτικής κοινότητας, η οποία βλέπει περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης του κλάδου ενώ επιπλέον κίνητρο αποτελούν οι αναδιαρθρώσεις δανείων αρκετών ξενοδοχειακών μονάδων.

    Μάλιστα, ο επικεφαλής της μονάδας συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον τουρισμό της ΣΟΛ Crowe, Ξενοφών Πετρόπουλος ανέφερε πως οι ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν διεκδικήσουν καλύτερες τιμές, με καλύτερη διαχείριση και μάνατζμεντ ενώ υποστήριξε πως η τακτική του all inclusive σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «βαρίδι» για τον ελληνικό τουρισμό, αντίθετα, όπως είπε είναι ένα παγκόσμιο προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες μερίδας τουριστών. Πρόσθεσε δε πως εφαρμόζεται από ένα σχετικά μικρό αριθμό ξενοδοχείων στην Ελλάδα (περίπου 200), τα οποία εδρεύουν κατά κύριο λόγο στα δημοφιλή τουριστικά νησιά.

    Η διοικητική ομάδα της ΣΟΛ Crowe σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση στην οικονομία με βάση και τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους περίπου 4.000 πελάτες τους, στους οποίους προσφέρουν ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σημείωσαν πως όσο απομακρύνεται η αβεβαιότητα τόσο καλύτερο, ωστόσο τόνισαν πως υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Ειδική μνεία έκαναν στο φορολογικό σύστημα και στο εταιρικό, τα οποία όπως είπαν παραμένουν περίπλοκα και χρήζουν απλοποίησης καθώς δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

    Αναφορικά με την αποκατάσταση της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία, ο Γενικός Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΣΟΛ Crowe, Άγγελος Αλαμάνος, επεσήμανε πως το κλειδί γα την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις είναι η εμπιστοσύνη στα στοιχεία που παρουσιάζονται καθώς και το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης. Στο τελευταίο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Αλαμάνο παρατηρείται πρόοδος, με αρκετές εταιρείες να έχουν μπει στη λογική να επενδύσουν στην εταιρική διακυβέρνηση και να αλλάξουν πράγματα στη λειτουργία τους, μετά και το «καμπανάκι» που χτύπησε το σκάνδαλο της Folli Follie. Πράγμα όχι πάντοτε εύκολο, καθώς όπως είπε, πρόκειται οικογενειακές επιχειρήσεις, όπου είναι πιο δύσκολο να αλλάξουν κάποια πράγματα.

    Όσον αφορά στα επόμενα βήματα της ΣΟΛ Crowe, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις συμβουλευτικές υπηρεσίες όπου υπάρχει αρκετή ζήτηση ενώ θα γίνουν επενδύσεις και στον τομέα των καινούριων τεχνολογιών και στην Τεχνητή Νοημοσύνη, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

    Who is Who

    Η ΣΟΛ Crowe ιδρύθηκε το 1993 και είναι πολυμετοχική εταιρεία. Σήμερα, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ελεγκτικούς οίκους της χώρας, κατέχοντας μερίδιο 21% και πάνω από 4.000 ενεργούς πελάτες, εκ των οποίων οι 60 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Διαθέτει 8 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 600 άτομα προσωπικό, 70 εκ των οποίων στον τομέα της συμβουλευτικής. Στόχος της είναι να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών και να αυξήσει το μερίδιο της, σε μια αγορά που αναπτύχθηκε μέσα στην κρίση και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σιγή ιχθύος από τις τράπεζες για τη Forthnet και την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τον Αντέννα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κούρεμα» μέχρι και 90% στους δανειολήπτες από τα funds που μπήκαν στα «κόκκινα» δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφεση υιών Αγγελόπουλου: Τα 60 λεπτά που θα κρίνουν το μέλλον της αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ