• Business

    Έφεση υιών Αγγελόπουλου: Τα 60 λεπτά που θα κρίνουν το μέλλον της αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου


    Σε ένα γραφείο του 7ου ορόφου του Εφετείου Αθηνών «γράφτηκαν» τα 60 λεπτά που θα κρίνουν τα χέρια που θα κρατούν στο εξής τα «ηνία» της μικρής αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

    Για μία ώρα, ο 74χρονος βιομήχανος βρέθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώπιον της εφέτη που θα έχει τον τελευταίο λόγο για τον ορισμό ή όχι δικαστικού συμπαραστάτη στη διοίκηση των επιχειρήσεων του. Χωρίς παρόντες δικηγόρους, χωρίς αντιδίκους –τους γιους του δηλαδή που ανέμεναν στο διάδρομο-, έξω από την κλειστή πόρτα του γραφείου, χωρίς νοσοκόμο ή τους άνδρες της ασφάλειας του που τον βοηθούν στις μετακινήσεις του.

    Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μόνος απέναντι στη δικαστή του. Να δέχεται και να απαντά σε ερωτήσεις. Απλές αλλά κρίσιμες για να καταδείξουν τη νοητική του υγεία.

    Ηταν το τετ-α-τετ, που, εν πολλοίς, θα κρίνει την προσφυγή των παιδιών του βιομηχάνου.

    Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ζητούν από το Εφετείο να ακυρωθεί η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τον πατέρα τους νοητικά υγιή και ικανό να συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις και να διοικεί τις εταιρείες του, απορρίπτοντας το δικό τους αίτημα για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

    Η συνάντηση πατέρα – υιών

    Οπως ακριβώς και πριν από ένα χρόνο στο Πρωτοδικείο (στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση του αιτήματος των παιδιών του βιομηχάνου), έτσι και χθες, στο Εφετείο, πατέρας και γιοι δεν αντάλλαξαν ούτε «καλημέρα».

    Αμφότερες οι πλευρές επέλεξαν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στο Μονομελές Εφετείο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, σε γραφείο του 7ου ορόφου.

    Η πρόεδρος Εφετών ζήτησε να παραμείνει στο γραφείο μόνο ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, προκειμένου να έχει μία άμεση και προσωπική επικοινωνία μαζί του για να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για την υγεία του. Ολοι οι υπόλοιποι αποχώρησαν από το γραφείο.

    Μετά την ακρόαση του βιομηχάνου, η δικαστής επέλεξε να μην ακούσει τη θέση και των παριστάμενων γιων του. Ο,τι έχουν να πουν, θα καταγραφεί στις έγγραφες προτάσεις και την αντίκρουση τους.

    Η έφεση των υιών και η μήνυση στον πραγματογνώμονα

    Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, βάσει της οποίας ο πατέρας τους δεν έχει διανοητική διαταραχή και δεν συντρέχει λόγος υποβολής του σε καθεστώς πλήρους ή μερικής δικαστικής συμπαράστασης.

    Κατά την πρωτόδικη απόφαση που δημοσιεύθηκε στις αρχές του χρόνου, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος διατηρεί άθικτες τις νοητικές του λειτουργίες, παρά τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει.

    Ο ισχυρισμός των γιων του περί ανικανότητας του να διοικεί τις επιχειρήσεις του κρίθηκαν ως μη βάσιμοι ενώ, όπως αναφέρεται στην πρωτόδικη απόφαση, «δεν προσκόμισαν κανένα ιατρικό πιστοποιητικό ή βεβαίωση» για να το αποδείξουν.

    Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε η ένστασή τους για την εξαίρεση του δικαστικού πραγματογνώμονα.

    Οι συνιδιοκτήτες του μπασκετικού Ολυμπιακού άσκησαν αμέσως έφεση, επιμένοντας ότι τα προβλήματα του πατέρα τους “παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του”.

    Σε πρώτο πλάνο των αιτιάσεων τους βρίσκεται πάντα η σημερινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σε εκείνη ρίχνουν ευθύνες για τα οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν στις εταιρείες τους.

    Για να αντικρούσουν την πρωτόδικη απόφαση, τα αδέλφια ουσιαστικά μιλούν για «μαϊμού» πραγματογνωμοσύνη, κατηγορώντας τον δικαστικό πραγματογνώμονα (που έκρινε πλήρους νοητικής διαύγειας τον 74χρονο) για μεροληψία υπέρ του πατέρα τους.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μόλις λίγες ημέρες πριν συζητηθεί η έφεση τους, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του πραγματογνώμονα κατηγορώντας τον για ψευδορκία.

    Υποστηρίζουν ότι άλλα ειπώθηκαν κατά την εξέταση του πατέρας τους από τον πραγματογνώμονα (έτσι όπως βιντεοσκοπήθηκε) κι άλλα γράφτηκαν στην πραγματογνωμοσύνη.

    Οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν προτείνει ως δικαστικό συμπαραστάτη για τον πατέρα τους τον Γεώργιο Σκινδήλια, διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής και αντιπρόεδρο του ΤΑΚ Ολυμπιακού.

    Το Μονομελές Εφετείο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του μέσα στους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Εξωφθάλμως εσφαλμένη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Όλη η αλήθεια για την υγεία του, έτσι όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Δεν ανακαλούνται οι δωρεές του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στους δυο γιους του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχασαν 3,4 εκατ. ευρώ από τις μετοχές των Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ