• Business

    ΟΤΕ: Τι είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ σε 1.500 στελέχη για τον μετασχηματισμό του Ομίλου – Στα 150 εκατ. το κόστος της εθελούσιας φέτος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Συνδρομητική τηλεόραση Cosmote και Nova: Πιθανή αλλαγή σκηνικού στη μετάδοση της Super League

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ


    Ως τη νέα πρόκληση -τη δημιουργία του ΟΤΕ της νέας δεκαετίας- παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ, τον σε εξέλιξη μετασχηματισμό του Ομίλου με την απόσχιση των κλάδων, Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) και την ένταξή τους σε τρεις θυγατρικές.

    Κατά τη διαδικτυακή ενημέρωση 1.500 μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο επικεφαλής του Ομίλου υπενθύμισε τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να εξελιχθεί από κρατικό μονοπώλιο σε σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας, ανέλυσε τη στρατηγική του μετασχηματισμού που επιχειρείται και αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον όμιλο.

    Επίσης, εκτίμησε ότι ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες μεγαλώνει, σημειώνοντας τη συμφωνία Vodafone – Wind για συνεργασία στις υποδομές, καθώς και την εξαγορά της Forthnet και στην είσοδό της στην κινητή ως εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

    Σύμφωνα με όσα είπε, η συνολική επίδραση της πανδημίας στον ΟΤΕ είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ (χαμένα έσοδα από περιαγωγή κλπ.) για την οποία υπογράμμισε πάντως ότι ο Όμιλος θα καταφέρει να απορροφήσει.

    Ακόμη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι (όσοι είναι αναγκαίο) θα μεταφερθούν στις θυγατρικές χωρίς καμιά αλλαγή στα δεδομένα που διέπουν τη σύμβασή τους, ενώ σε περίπτωση που ορισμένες θέσεις καταργηθούν θα δοθούν δυνατότητες εκπαίδευσης και εξέλιξης σε όσους τις καλύπτουν σήμερα. Ταυτόχρονα, όπως έχει γράψει το mononews, επίκειται η ανακοίνωση νέας εθελούσιας εξόδου εργαζομένων (θα αφορά περίπου 500 άτομα). Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι φέτος θα διατεθεί για τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης συνολικά ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ.

    Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους με τις λεπτομέρειες γι’ αυτό, όπως και για τα προγράμματα εθελουσίας, να αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

    Ο κ. Τσαμάζ μίλησε στην εν λόγω εκδήλωση πλαισιωμένος από ανώτερα στελέχη του Ομίλου, μεταξύ άλλων, τον Μπάμπη Μαζαράκη, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων, τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών, και την Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού.



    ΣΧΟΛΙΑ