• Business

    ΟΤΕ: Παίρνει το έργο για την ψηφιοποίηση του Υπ. Ναυτιλίας

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Μία προς μία «κλείνει» τις… υποθέσεις της η Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς όρισε τον ΟΤΕ ως προσωρινό ανάδοχο για το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων του υπουργείου Ναυτιλίας.

    Μετά την ψηφιοποίηση του ΕΣΥ, των δικαστηρίων αλλά και το έργο για την αποθήκευση φυσικών αρχείων του δημόσιου, που βρήκαν αναδόχους, τώρα κατακυρώνει στον ΟΤΕ την ψηφιοποίηση του Υπ. Ναυτιλίας, έναντι 4,5 εκατ. ευρώ.

    Ο διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2023, είχε αρχικό προϋπολογισμό στα 7,4 εκατ. ευρώ, σκοπό έχει τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του συνόλου των αρχείων του υπουργείο Ναυτιλίας.

    Αντικείμενο του έργου

    Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει ακόμα ένα έργο του δημοσίου, για τα οποία έχουν μπει δυναμικά όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

    Το συγκεκριμένο έργο αφορά την ψηφιοποίηση των αρχείων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πιο συγκεκριμένα τα αρχεία της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας, το αρχείο των νηολογίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, του τμήματος Μητρώων Πλοίων και του τμήματος Μητρώων Ναυτικών και Ναυτιλιακών Εταιρειών, όπως επίσης και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Κλάδου Β, του τμήματος Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας.

    Επίσης προβλέπεται:

    -Η προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση συστήματος διαχείρισης του ψηφιοποιημένου αρχείου

    -Η παροχή λοιπών υπηρεσιών: ελέγχου, διαχωρισμού, καταλογογράφησης, κατηγοριοποίησης, καταχώρησης, καταστροφής και εγκιβωτισμού και μεταφοράς όπου χρειαστεί του φυσικού αρχείου, καθώς και λοιπές υπηρεσίες ψηφιακής διαχείρισης αρχείου που έχει ψηφιοποιεί, όπως ενδεικτικά διαχωρισμός ψηφιακών εγγράφων, αυτόματο indexing εγγράφων, άντληση δεδομένων από έγραφα.

    Η Κοινωνία της Πληροφορίας ως αναθέτουσα αρχή διατηρεί δικαιώματα προαίρεσης ποσού 1,937 εκατ. ευρώ, τα οποία δύναται να ασκήσει με μονομερή δήλωση κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης.  Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί από τον ΟΤΕ εντός είκοσι επτά (27) μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης.

    Ανάπτυξη στα έργα ICT

    «Η δραστηριοποίησή μας στο Β2Β και το ICT αποτελούν καθοριστικό παράγοντα όχι μόνο για τη δική μας μελλοντική εξέλιξη, αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και του δημοσίου» είπε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της ΓΣ του ΟΤΕ ο CEO κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

    Αυτό δείχνει τη βαρύτητα που δίνει τόσο ο ΟΤΕ όσο και οι υπόλοιποι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για τα έργα του δημοσίου που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον ανταγωνισμό πλέον να έχει ενταθεί και να απλώνεται σε όλα τα επίπεδα.

    Πρόσφατα μάλιστα ο ΟΤΕ, σε κοινοπραξία με τη Real Consulting του Νίκου Βαρδινογιάννη, υπέγραψαν την τελική σύμβαση για το έργο του Big Data, αξίας 18,4 εκατ. ευρώ, στόχος του οποίου είναι η συγκέντρωση και αποθήκευση όλων των στοιχείων και πληροφοριών ώστε να υποστηρίζεται επαρκώς ο Κυβερνητικός στρατηγικός σχεδιασμός και η διαχείριση κρίσεων.

    Επίσης τον προηγούμενο μήνα υπεγράφη η τελική σύμβαση για το μεγάλο έργο του CRM συνολικής αξίας 66 εκατ. ευρώ, ανάδοχος του οποίου έχει οριστεί η κοινοπραξία ΟΤΕ-Uni Systems.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνδρομητική τηλεόραση: Στο στόχαστρο των Αρχών η πειρατεία

    Μιχάλης Τσαμάζ: Σενάρια απόσυρσης από την Ρουμανία εξετάζει ο ΟΤΕ

    Συμμαχία Τσαμάζ-Βαρδινογιάννη: Έπεσαν οι τελικές υπογραφές για το Big Data αξίας €18 εκατ.

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ