• Business

    OpenAI: Ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το πρώτο της γραφείο στην Ασία

    • Bloomberg
    Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων σύμβουλος OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων σύμβουλος OpenAI


    Να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο Τόκιο σχεδιάζει ο κολοσσός OpenAI, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ετοιμάζει τα εγκαίνια νέου γραφείου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

    Το γραφείο της Ιαπωνίας θα είναι το πρώτο της εταιρείας στην Ασία, ανέφερε στο Bloomberg άτομο που γνωρίζει το θέμα, ενώ θα είναι η τρίτη διεθνής τοποθεσία μετά το άνοιγμα γραφείων στο Λονδίνο και το Δουβλίνο πέρσι.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται με συνεχώς σε ανοδική τροχιά από πέρσι, αφού προκάλεσε “φρενίτιδα” με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT που διέθεσε τον Νοέμβριο του 2022.

    “Πόλεμος” στην Ιαπωνία

    Όπως ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο, η startup του Σαν Φρανσίσκο, έχει βρεθεί σε συζητήσεις για χρηματοδότηση τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Παράλληλα, φαίνεται ότι η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώνεται μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών, καθώς εταιρείες όπως η SoftBank και η Nippon Telegraph & Telephone αγωνίζονται για την ανάπτυξη υπηρεσιών, που θα ωφελήσουν ομιλητές στην Ιαπωνία.

    Μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα τον περασμένο Απρίλιο, ο Σαμ Άλτμαν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, ανέφερε ότι η επιχείρηση εξετάζει το άνοιγμα γραφείου στην Ιαπωνία.

    Σκοπεύει να επεκτείνει τις δικές της υπηρεσίες ιαπωνικής γλώσσας και να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για τον μετριασμό των κινδύνων και την εφαρμογή κανονισμών.

    Yπερυπολογιστής Τεχνητής Νοημοσύνης

    Την ίδια στιγμή, η σύμφωνα με δημοσιεύματα, Microsoft και OpenAI σχεδιάζουν ένα project για κέντρο δεδομένων που θα μπορούσε να κοστίσει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια και το οποίο θα περιλαμβάνει έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «Stargate».

    Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Microsoft πιθανότατα θα είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ επικαλούνται άτομα που εμπλέκονται σε ιδιωτικές συνομιλίες σχετικά με την πρόταση.

    Ο προτεινόμενος υπερυπολογιστής με έδρα τις ΗΠΑ θα είναι ο μεγαλύτερος σε μια σειρά εγκαταστάσεων που θέλουν να κατασκευάσουν οι εταιρείες τα επόμενα έξι χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ