• Business

    ΟΠΑΠ: Γιατί θα δραστηριοποιηθεί στην ενέργεια

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ


    Στόχος της εταιρείας είναι να διασφαλίσει οικονομίες κλίμακας για τους συνεργάτες – πράκτορες, τις υποδομές του αλλά και να εκμεταλλευτεί το δίκτυό του, τα ισχυρά ψηφιακά κανάλια που έχει αλλά και τη διείσδυσή του σε κάθε γειτονιά επιχειρεί ο ΟΠΑΠ, απλώνοντας “δίχτυ” και στην αγορά ενέργειας με την ίδρυση εταιρεία με την επωνυμία eco.

    Η εταιρεία, σύμφωνα με το σχετικό καταστατικό που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ, έχει σκοπό  τη σύναψη για ίδιο λογαριασμό, συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (με φυσική παράδοση ή ως συμβάσεις επί της διαφοράς), την αντιστάθμιση και διαχείριση του κινδύνου της τιμής στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό η νέα εταιρεία θα επιδιώξει να μειώσει το κόστος ενέργειας τόσο για τις εταιρείες του ομίλου ΟΠΑΠ όσο το δίκτυο των πρακτόρων.

    Επίσης, προβλέπεται ότι η νέα εταιρεία θα συμμετέχει στις επιμέρους αγορές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και συγκεκριμένα στην Αγοράς Επόμενης Ημέρας, την Ενδοημερήσια Αγορά, την Αγορά Εξισορρόπησης και τις αγορές παραγώγων.

    Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 1 εκατ. ευρώ είναι η Opap investment Limited, θυγατρική του ΟΠΑΠ.

    Οι υπηρεσίες

    Όπως αναφέρεται, θα παρέχει υπηρεσίες στη μητρική εταιρεία ή σε άλλες εταιρείες του ομίλου ΟΠΑΠ όσον αφορά την επένδυση, τη διαχείριση και την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους και τον περιορισμό των επενδυτικών τους κινδύνων.

    Ακόμη σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αποκλειστικά στη μητρική εταιρία ή σε άλλες εταιρείες του Ομίλου ΟΠΑΠ όσον αφορά την κεφαλαιακή τους δομή και θέματα που σχετίζονται με εξαγορές, συγχωνεύσεις και εταιρικούς μετασχηματισμούς.

    Όπως αναφέρεται στο καταστατικό για τους σκοπούς αυτούς η εταιρεία θα μπορεί να προχωρά ενδεικτικά «στη σύναψη ενοχικών συμβάσεων κάθε είδους, τη μίσθωση ή την αγορά ακινήτων για τη διεξαγωγή της δραστηριότητας της, την παροχή εγγυήσεων υπέρ εταιρειών και γενικά επιχειρήσεων ή κοινοπραξιών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με την εταιρεία ή στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία ή συνεργάζεται μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και την παροχή εμπράγματων ή άλλης μορφής εξασφαλίσεων επί αυτών, τη χορήγηση και λήψη δανείων, πιστώσεων, τριτεγγυήσεων και πάσης φύσεως ενοχικών και εμπράγματων ασφαλειών, την έκδοση ομολογιακών δανείων, την καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνεργασία για τη διεξαγωγή όλων των ανωτέρω δραστηριοτήτων με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο (μέλος του Ομίλου ή μη) ή ένωση προσώπων ή οργανισμού, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που υφίσταται ή θα συσταθεί μελλοντικά, ημεδαπό ή αλλοδαπό, με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, κάθε άλλη ενέργεια απαραίτητη ή σκόπιμη για την επιδίωξη και  την επίτευξη του σκοπού της».

    Διαβάστε επίσης:

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ανοίξαμε το δρόμο στις συνέργειες ενέργειας και μετάλλων- Απαιτείται επαναπροσέγγιση του CBAM

    Έλενα Χουλιάρα (AstraZeneca): Δίνουμε δωρεάν 1 στα 4 φάρμακα – 7 στα 10 σκευάσματα με τεχνητή νοημοσύνη

    Σε θρίλερ μετατρέπεται η υπόθεση Μαντωνανάκη για τις τράπεζες
     



    ΣΧΟΛΙΑ