• Business

    ΟΠΑΠ: Στις 8 Μαρτίου η πρώτη κλήρωση Eurojackpot

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ


    Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη από την Τετάρτη 6 Μαρτίου  του παιχνιδιού Eurojackpot στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

    Οι Έλληνες παίκτες θα μπουν για πρώτη φορά να καταθέσουν τα δελτία τους για τη συμμετοχή στην κλήρωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής λοταρίας, από την Τετάρτη 6 Μαρτίου ενώ η πρώτη κλήρωση με τη συμμετοχή του ελληνικού κοινού θα γίνει στις 8 Μαρτίου. Όλα τα δελτία θα πρέπει να παραδίδονται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και δεν υπάρχει δυνατότητα online υποβολής, όπως  ισχύει σε κάθε χώρα που παίζεται το Eurojackpot.

    Θα μπορούν όμως οι παίκτες να ποντάρουν από την εφαρμογή Opap store App μόνο μέσα από τα πρακτορεία. Το κόστος της στήλης θα είναι 2,5 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, η 1η κατηγορία περιλαμβάνει κέρδη από 10 έως 120 εκατ. ευρώ, εφόσον όμως ο παίκτης καταφέρει να πετύχει 7 νούμερα, εκ των οποίων τα 5 μέσα από 50 νούμερα (1 έως 50) και τα 2 μέσα από 12 (1 έως 12).

    Η  κλήρωση του Eurojackpot, που θα γίνει στο Ελσίνκι την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Δύο φορές την εβδομάδα κληρώνει το Eurojackpot, μία φορά την Τρίτη και μία δεύτερη την Παρασκευή. Όλες οι κληρώσεις γίνονται 21:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ η υποβολή δελτίων σταματά δύο ώρες νωρίτερα, στις 19:00. Όλες οι κληρώσεις γίνονται στο Ελσίνκι, όπου βρίσκεται το αποθετήριο του Eurojackpot.

    Στην τελευταία κλήρωση το Eurojackpot μοίρασε σε δύο παίκτες από 15,5 εκατ. ευρώ στον καθένα, καθώς κατάφεραν 5+2 επιτυχίες, σε τέσσερις παίκτες από 464.200 ευρώ στον καθένα (5+1 επιτυχίες), σε 11 παίκτες από 95,2 χιλ. ευρώ στον καθένα (5+0 επιτυχίες) κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη επιβράβευση, 120 εκατ. ευρώ, από το Eurojackpot δόθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2024, ενώ η προτελευταία φορά που μοιράστηκε το ίδιο ποσό σε έναν τυχερό ήταν στις 23 Ιουνίου 2023.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2022 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα ο ΟΠΑΠ έλαβε την άδεια  διεξαγωγής του Eurojackpot  με τίμημα για τη 10ετή άδεια 1 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Deloitte. Η ίδια υπουργική απόφαση ορίζει ότι ο ΟΠΑΠ θα καταβάλλει το 30% των ακαθάριστων εσόδων του στο Δημόσιο (GGR Tax). Η ισχύς της άδειας ξεκινά από την ημέρα διενέργειας της πρώτης κλήρωσης.

    Το Eurojackpot θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του επίγειου δικτύου, δηλαδή μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και με τον τρόπο αυτό με το παιχνίδι αυτό ενισχύονται τα πρακτορεία του οργανισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος Grimaldi: Δρομολογεί το Europalink στη γραμμή Ιταλίας – Ελλάδας

    Σε θρίλερ μετατρέπεται η υπόθεση Μαντωνανάκη για τις τράπεζες

    Arthur Mensch: Ο 30χρονος Γάλλος που δημιούργησε την ευρωπαϊκή απάντηση στο ChatGPT



    ΣΧΟΛΙΑ