• Business

    Ολοκληρώνεται η διαδικασία κλεισίματος των εκκρεμοτήτων για το The Mall Athens με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Lamda Development: Πως θα γίνει το Eλληνικό από «τσιμεντούπολη» μια πόλη πρότυπο για όλη την Ευρώπη

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development


    Έπειτα από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προηγήθηκε μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Lamda Development περί τα 25 στρέμματα πέριξ του The Mall Athens στο Μαρούσι (στα οποία διατηρούσε δικαιώματα ιδιοκτησίας η προαναφερόμενη τράπεζα) θα αποδοθούν στο δήμο Αμαρουσίου δωρεάν ως κοινόχρηστοι χώροι (πεζόδρομοι, φυτεύσεις).

    Η Lamda, σύμφωνα με πληροφορίες χθες, κατέβαλε στην Εθνική το ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει η έκδοση της επικαιροποιημένης οικοδομικής άδειας του The Mall Athens.

    Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της διαδικασίας που επελέγη προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

    Έκτοτε δρομολογήθηκαν σειρά από ενέργειες, όπως μεταξύ άλλων, η έκδοση (24/02/2020) Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής με στόχο να αντισταθμιστεί η πολεοδομική επιβάρυνση από τον υπερδιπλάσιο, σε σχέση με τον ισχύοντα στην περιοχή, συντελεστή δόμησης του The Mall Athens.

    Το προαναφερόμενο ΠΔ αφορά στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) στην περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου του δήμου Αμαρουσίου και κατ’ επέκταση στο The Mall Athens και καθορισμού χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, περιβαλλοντικής έγκρισης του ΕΧΣ, έγκρισης Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΡΣΕ) αυτού και επικύρωσης καθορισμού οριογραμμών ρέματος.

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα διασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία του εμπορικού κέντρου το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005.



    ΣΧΟΛΙΑ