• Μετοχές

    Ο Παπαευαγγέλου «πληγώνει» τη μετοχή της Jumbo

    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Παράπλευρες επιπτώσεις και στη μετοχή της εισηγμένης εταιρείας Jumbo έχει η υπόθεση Παπαευαγγέλου. Λίγο μετά τις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, το «χαρτί» της Jumbo σημείωνε πτώση 5,4%, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε λογιστικές απώλειες 95 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη.

    Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι οι πιέσεις στη μετοχή έρχονται στον απόηχο των όσων έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα για τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, ο οποίος με ξεχωριστή εταιρεία είχε στήσει «βιομηχανία» πώλησης ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS.

    Ήδη ο κ. Παπαευαγγέλου έχει υποβάλει την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα, μετά την επιστροφή του Απόστολου Βακάκη από το Λονδίνο όπου βρισκόταν

    Θέση της Jumbo είναι ότι οι πρακτικές που ακολούθησε ο κ. Παπαευαγγέλου δεν συσχετίζονται στο παραμικρό με την όλη δραστηριότητα της εισηγμένης εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολυπράγμων Παπαευαγγέλου κατέχει, με άλλα μέλη της οικογένειας, μετοχικό ποσοστό της τάξεως του 5% στην Jumbo, ενώ στο παρελθόν είχε υπάρξει μέτοχος αλλά και μέλος το ΔΣ της Proton Bank επί εποχής Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Ανεξαρτήτως όλων αυτών, οι σημερινές πιέσεις στη μετοχή της Jumbo συνοδεύονται και από σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα. Παραμένει άγνωστο αν ένα τμήμα των σημερινών πωλήσεων γίνεται από χαρτοφυλάκια συμφερόντων Παπαευαγγέλου ή αν αφορούν πωλήσεις και μόνον από άλλους επενδυτές.

    Ωστόσο, απέναντι στους πωλητές φαίνεται να υπάρχει και ουσιαστικό ενδιαφέρον από πλευράς των αγοραστών που απορροφούν την προσφορά.

    Δηλωτικό είναι επίσης και το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ο Απόστολος Βακάκης, μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών, είχε υπεραμυνθεί της ισχυρής εταιρικής διακυβέρνησης στην εταιρεία του.

    Προφανώς και δεν γνώριζε τις εξωεταιρικές δραστηριότητες του μέχρι πρότινος διοικητικού στελέχους του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόλυτη επιβεβαίωση του mononews: Η Jumbo ανακοίνωσε την παραίτηση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το colpo grosso με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS βρίσκεται μόλις στην αρχή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που μοιράζει εκατομμύρια αγοράζοντας σπίτια στο Π. Ψυχικό – Γιατί έδωσε 6,7 εκατ., τι προσδοκά



    ΣΧΟΛΙΑ