• Business

    Ο Α. Παντελιάδης της Metro παρεμβαίνει στο Deal της Μαρινόπουλος. Και είναι ξεκάθαρος και απόλυτος

    Αριστοτέλης Παντελιάδης

    Αριστοτέλης Παντελιάδης. Επικεφαλής Metro


    Ήταν 4 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της METRO, Αριστοτέλης Παντελιάδης, δήλωνε στο FnB Daily ότι “Όλοι οι προμηθευτές του Βερόπουλου θα πληρωθούν στην ώρα τους και στο ακέραιο”, δίνοντας τέλος στα σενάρια, περί κουρέματος των συγκεκριμένων οφειλών. Όπερ και συμβαίνει. Την ίδια περίοδο, που μόλις είχε κλείσει το deal εξαγοράς του Βερόπουλου από τη METRO, διευθύνοντες σύμβουλοι και οικονομικοί διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων τόνιζαν στο FnB Daily, με κάθε τρόπο, ότι δεν επρόκειτο να αποδεχθούν κούρεμα των χρεωστούμενων προς τις εταιρείες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα άνοιγε την όρεξη και στις υπόλοιπες αλυσίδες για να ζητήσουν αντίστοιχη συμφωνία”.

    Οκτώ μήνες μετά και ενώ όπως δημοσίευσε χθες το mononews.gr το deal σύμφωνα με φήμες έχει ολοκληρωθεί  ο Αριστοτέλης Παντελιάδης παρεμβαίνει, καλώντας στην ουσία – μέσω του FnB Daily – τους προμηθευτές να μη δεχτούν κούρεμα στις οφειλές του Μαρινόπουλου.

    Αριστοτέλης Παντελιάδης
    Ο διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Manager of the Year 2015

    “Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προμηθευτών μας έχει συνειδητοποιήσει ότι το σημερινό πρόβλημα προέκυψε από μια μεροληπτική και λανθασμένη αντιμετώπιση ενός πελάτη τους σε βάρος των υπολοίπων. Έχω εμπιστοσύνη στους προμηθευτές μας ότι δεν θα επιχειρήσουν να διορθώσουν αυτό το σφάλμα με ένα μεγαλύτερο. Θεωρώ λογικό να αναμένουμε πλέον από αυτούς δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μεγάλων πελατών τους”.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

    Την αντίδρασή τους στο κούρεμα οφειλών του Μαρινόπουλου προς τους προμηθευτές έχουν διατυπώσει και οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου. Θυμίζουμε τις δηλώσεις στο FnB Daily του Chief Operating Officer της ΑΒ Βασιλόπουλος, Λεωνίδα Βρεττάκου, ότι “Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν και δεν είναι fair play: Όταν ο ένας παίζει με απλήρωτους παίχτες, δανεική μπάλα, ξένες φανέλες και αδιάφορους διαιτητές, την ώρα, που οι άλλοι ιδρωκοπούν για να παίζουν σωστά και σύμφωνα με τους κανόνες, το παιχνίδι είναι άδικο. Κι η αδικία αυτή έκανε κακό πρώτα στους εργαζόμενους και κατόπιν σε όλη την αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η λύση, που θα βρεθεί, θα αποκαταστήσει αυτή την αδικία και θα κλείσει μια για πάντα την πόρτα στη διαιώνισή της”.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, με έμμεση αναφορά, και τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, ότι “εύχομαι να βρεθεί λύση, γιατί θα είναι προς όφελος της οικονομίας, του κλάδου και των εργαζομένων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/entones-fimes-oti-eklise-deal-tis-marinopoulos-plirofories-ke-gia-sizitisis-sklaveniti-watsa/64292

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-anakinosi-tis-ikogenias-pollous-apodektes/64231



    ΣΧΟΛΙΑ