• Business

    Ο αδιανόητα πλούσιος Mr Amazon μόλις έγινε πλουσιότερος!

    • NewsRoom

    Jeff Bezos


    Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται όλο το τελευταίο διάστημα η περιουσία του «Mr Amazon» Jeff Bezos, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο «βασιλιάς» του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes, έχοντας καταφέρει να εκτοπίσει στη δεύτερη θέση τον Bill Gates, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,1 δισ. δολάρια την Παρασκευή, αγγίζοντας πλέον τα 130,5 δισ. δολάρια.

    Ανοδική πορεία ακολουθεί και η μετοχή της εταιρείας, με τα μερίδιά της να έχουν αυξηθεί κατά 85% το τελευταίο έτος, κάνοντας τον Jeff Bezos τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

    O CEO της Amazon Jeff Bezos

    Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα, μεγάλα κέρδη είδε και το «Νο 2» της λίστας του Forbes, ο Bill Gates, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 700 εκατ. δολάρια, αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες τεχνολογικών κολοσσών, όπως οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, οι οποίοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 1,3 δισ. δολ., στα 53,5 και 52 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

    Larry Page

    Κατά 1,1 δισ. δολάρια αυξήθηκε και η περιουσία του Mark Zuckerberg, οδηγώντας τον ιδρυτή του Facebook στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Mr Amazon εκθρόνισε τον Bill Gates από την κορυφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Bill Gates αποκαλύπτει: Τα «τρελά πράγματα» που αγόρασα όταν έγινα δισεκατομμυριούχος



    ΣΧΟΛΙΑ