• Business

    Ο Bill Gates αποκαλύπτει: Τα «τρελά πράγματα» που αγόρασα όταν έγινα δισεκατομμυριούχος

    • NewsRoom

    Μπιλ Γκέιτς, Microsoft


    Τα «τρελά πράγματα» που αγόρασε όταν έγινε δισεκατομμυριούχος, πριν από 30 χρόνια, αποκάλυψε ο Bill Gates στην εκπομπή της Ellen DeGeneres. Ο ιδρυτής της Microsoft και συνιδρυτής του Bill & Melinda Gates Foundation έγινε επισήμως δισεκατομμυριούχος όταν ήταν μόλις 31 ετών, δηλαδή ο νεότερος που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής στην Ιστορία! Σήμερα, δε, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 91,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ωστόσο παρά τα αμύθητα πλούτη του, ο Gates ποτέ δεν υπήρξε σπάταλος, όπως ομολογεί.

    «Δεν έχω πολλά πράγματα που να είναι εξωφρενικά», λέει ο Gates, τονίζοντας πως πρωταρχική του έγνοια τότε ήταν να μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του, πολλοί εκ των οποίων είχαν οικογένειες.

    «Οπότε δεν είπες “Θα αγοράσω μια Πόρσε;”», αστειεύεται η παρουσιάστρια.

    «Το έκανα. Αυτό το έκανα», παραδέχεται ο Bill Gates. «Αυτό ήταν πολυτέλεια και τελικά πήρα ένα αεροπλάνο για τα ταξίδια μου, που είναι ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια, οπότε αυτά τα δύο», συμπληρώνει.

    Bill Gates

    «Δηλαδή έχεις μια Πόρσε και ένα αεροπλάνο, σωστά;», συνεχίζει η παρουσιάστρια.

    «Όσον αφορά στα τρελά πράγματα, ναι», απαντά ο ιδρυτής της Microsoft, χαρακτηρίζοντας το αεροπλάνο του «ένοχη απόλαυση» και «τεράστια σπατάλη».

    Επίσης αποκάλυψε έχει ένα έχει ένα τραμπολίνο στο σπίτι του, μια βίλα 125 εκατομμυρίων στη Medina, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του επίσης δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos.

    Gates
    Bill Gates, o δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft

    «Έχουμε ένα δωμάτιο τραμπολίνο στο σπίτι. Αρέσει στα παιδιά. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα», λέει ο Gates.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζέιμι Όλιβερ: Ο σεφ που έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και τώρα τη βλέπει να καταρρέει



    ΣΧΟΛΙΑ