• Business

    Noval Property (Viohalco): Μega deal με ΕΤΑΔ για 30 στρέμματα δίπλα στο Mare West

    Mare Wast, Κόρινθος


    Στην επέκταση του Mare West στην Κόρινθο με την απόκτηση  έκτασης 30 στρεμμάτων από την ΕΤΑΔ , προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες η Noval Property, η  θυγατρική ακινήτων του ομίλου Viohalco.

    Η συμφωνία είναι στην τελική ευθεία, ενώ το ακίνητο είναι όμορο του εμπορικού κέντρου Mare West  και μπορεί να αξιοποιηθεί για την επέκτασή του. H Viohalco δίνει έμφαση στον κλάδο του real estate, που αναπτύσσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, υλοποιώντας νέα δυναμικά σχέδια ανάπτυξης. Στο Mare West, η ζήτηση για μίσθωση καταστημάτων παραμένει σταθερά υψηλή και η πληρότητα του κέντρου Mare West  ανέρχεται πλέον σε 100% και  έχει αποφασιστεί η επέκτασή του. Ήδη εξάλλου το Mare West   επεκτείνεται με την κατασκευή ενός αθλητικού – ψυχαγωγικού πάρκου 7.000 τ.μ., το οποίο θα πλαισιώσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο, ενισχύοντας την απήχησή του, καθώς θα εμπλουτιστούν οι σημερινές εμπορικές χρήσεις και με συμπληρωματικές δραστηριότητες.

    Υπενθυμίζεται  ότι η Noval Property της Viohalco,  υλοποιεί ήδη ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 20 εκατ. ευρώ, που αφορά κυρίως την επέκταση των υφιστάμενων εμπορικών κέντρων με την προσθήκη νέων χρήσεων και επιπλέον χώρων εκμίσθωσης.

    Στρατηγική του ομίλου εξάλλου, είναι να επεκτείνει την παρουσία του τόσο στις μισθώσεις  εμπορικών κέντρων  όσο και ξενοδοχείων.

    Η επένδυση στο ιστορικό εργοστάσιο της Πειραιώς

    Ήδη διυπουργική επιτροπή τον προηγούμενο μήνα, ενέκρινε  επένδυση του ομίλου Βιοχάλκο στην οδό Πειραιώς (σε έκταση όμορη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού), σε ακίνητο  συνδεδεμένο με την ιστορία της Βιοχάλκο καθώς εκεί λειτούργησε, το 1937, το πρώτο εργοστάσιο της. Η νέα επένδυση στην έκταση των  72 στρεμμάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, αφορά στην κατασκευή μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο, μια επένδυση που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

    Επίσης μέρος του νέου ακινήτου  θα στεγάσει χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης, καθώς δρομολογείται η δημιουργία μουσείου και ενός ινστιτούτου τεχνολογικής έρευνας. Επίσης, θα αναπτυχθεί ένας πόλος φιλοξενίας με ξενοδοχεία, ένα κτίριο γραφείων και ορισμένα εμπορικά καταστήματα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των επισκεπτών του πάρκου.

    Πάνω από τις προσδοκίες στο πρώτο εξάμηνο

    Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η πορεία του κλάδου ακινήτων του ομίλου ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τα εμπορικά κέντρα και τα  ξενοδοχειακά ακίνητα  του ομίλου να έχουν αυξήσει τα έσοδα από ενοίκια και την επισκεψιμότητά τους. Γι αυτό και σήμερα ο όμιλος προχωρεί και με νέες επενδύσεις για να αυξήσει τους εμπορικούς χώρους προς διάθεση.

    Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ο κύκλος εργασιών στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων ανήλθε σε 4,2 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 3,8 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, λόγω νέων μισθώσεων και αναπροσαρμογών ενοικίων. Οι ζημιές προ φόρων διατηρήθηκαν στα 0,6 εκ. ευρώ, κυρίως λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, τα εμπορικά κέντρα River West | IKEA και Mare West, μαζί με το Wyndham Grand Athens και το K29 στο χώρο της φιλοξενίας ξεπέρασαν εκ νέου τις προσδοκίες. Επιπλέον, στις αρχές του 2019 ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός κτιρίου γραφείων με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) με την επωνυμία The Butterfly. Η πληρότητα του The Butterfly ανέρχεται επί του παρόντος σε 100%.

    Ποιά είναι η Noval Property

    Η Noval Property συστάθηκε μέσω της συγχώνευσης της Noval AE και της Βετ ΑΕ, με παράλληλη και ταυτόχρονη εισφορά ακινήτων σε είδος από τρίτες εταιρείες.

    Η Noval Property διαθέτει χαρτοφυλάκιο 41 ακινήτων, κυρίως στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία, που περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία κλπ. συνολικής επιφάνειας άνω των 400.000 τ.μ. Η εταιρεία από το Νοέμβριο του 2018 είχε λάβει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας και ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων με εσωτερική διαχείριση.



    ΣΧΟΛΙΑ