• Business

    Viohalco: Νέες επενδύσεις στο real estate – Θα συστήσει, επιτέλους, τη Noval Property ΑΕΕΑΠ

    Viohalco

    Viohalco


    Ειδικό βάρος είναι έτοιμη να δώσει η Viohalco στον κλάδο του real estate, που αναπτύσσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια υλοποιώντας νέα δυναμικά σχέδια ανάπτυξης. Ειδικά στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η πορεία του κλάδου ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τα εμπορικά κέντρα και τα  ξενοδοχειακά ακίνητα  του ομίλου να έχουν αυξήσει τα έσοδα από ενοίκια και την επισκεψιμότητά τους. Γι αυτό και σήμερα ο όμιλος προχωρεί και με νέες επενδύσεις για να αυξήσει τους εμπορικούς χώρους προς διάθεση ενώ ταυτόχρονα, επιτέλους προχωρά στη σύσταση της Noval Property ΑΕΕΑΠ, ώστε να αξιοποιήσει τις συμμετοχές της.

    Στον κλάδο  ανάπτυξης ακινήτων συνεχίζει να διερευνά πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης και πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες. Όσον αφορά στις νέες επενδύσεις, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου αθλητικού-ψυχαγωγικού πάρκου 7.000 τ.μ. στο Mare West στην Κόρινθο.  Επίσης προχωρά στην κατασκευή ενός κτιρίου 23.000 τ.μ., που θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα σε οικόπεδο όμορο του River West που αποκτήθηκε στο πλαίσιο μακροχρόνιας μίσθωσης, ενώ στα τέλη του 2019 αναμένεται η ολοκλήρωση νέου συγκροτήματος γραφείων με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (“The Orbit”).

    Επίσης, εντός του τέταρτου τριμήνου του 2019, αναμένεται η σύσταση της Noval Property ΑΕΕΑΠ, η οποία τον Νοέμβριο του 2018 έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας και ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων με εσωτερική διαχείριση.

    Πάνω από τις προσδοκίες στο πρώτο εξάμηνο

    Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ο κύκλος εργασιών στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων ανήλθε σε 4,2 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 3,8 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, λόγω νέων μισθώσεων και αναπροσαρμογών ενοικίων. Οι ζημιές προ φόρων διατηρήθηκαν στα 0,6 εκ. ευρώ, κυρίως λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, τα εμπορικά κέντρα River West | IKEA και Mare West, μαζί με το Wyndham Grand Athens και το K29 στο χώρο της φιλοξενίας ξεπέρασαν εκ νέου τις προσδοκίες. Επιπλέον, στις αρχές του 2019 ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός κτιρίου γραφείων με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) με την επωνυμία The Butterfly. Η πληρότητα του The Butterfly ανέρχεται επί του παρόντος σε 100%.

    Στο μέλλον ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων θα επικεντρωθεί στην αύξηση των εσόδων από μισθώματα και της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα River West | IKEA και Mare West. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με την υλοποίηση νέων στρατηγικών εμπορικής προώθησης και επικοινωνίας, με τα σχέδια επέκτασης του River West και την κατασκευή ενός αθλητικού-ψυχαγωγικού πάρκου 7.000 τ.μ. στο Mare West, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες στα εν λόγω εμπορικά κέντρα είναι σε εξέλιξη. Επίσης, πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή ενός κτιρίου 23.000 τ.μ., που θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα σε οικόπεδο όμορο του River West που αποκτήθηκε στο πλαίσιο μακροχρόνιας μίσθωσης, ενώ στα τέλη του 2019 αναμένεται η ολοκλήρωση νέου συγκροτήματος γραφείων με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (“The Orbit”).



    ΣΧΟΛΙΑ