• Business

    Noval Property: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο της Δημόσια Προσφορά για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Παναγιώτης Καπετανάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Noval Property

    Παναγιώτης Καπετανάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Noval Property


    Στη δημοσιότητα έδωσε η Noval Property το ενημερωτικό δελτίο  για τη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα έως 17.388.025 νέων, κοινών, ονομαστικών, άυλων, με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας €2,50.

    Οι μετοχές θα  εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό έως €43.470.062,50 και θα εισαχθούν στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα προσαρμοσθεί περαιτέρω, καθώς θα προχωρήσει η μετατροπή σε κοινές, ονομαστικές άυλες μετά ψήφου μετοχές,  των μετατρέψιμων ονομαστικών ομολογιών, ύψους 10,050 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται στην κατοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

    Η μετατροπή θα πραγματοποιηθεί κατά την ίδια ημερομηνία με την πιστοποίηση καταβολής από το Δ.Σ. της Εταιρείας του ποσού της Αύξησης με αμέσως επόμενη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας, με την έκδοση 1.576.769 νέων κοινών, ονομαστικών, άυλων, με δικαίωμα ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας €2,50 εκάστη, σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ, οι οποίες θα αναληφθούν στο σύνολό τους από την EBRD και δεν αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Προσφοράς.

    Το σύνολο των Μετοχών της Εταιρείας, δηλαδή έως 126.431.958 Μετοχές, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α., δυνάμει της από 04.09.2023 απόφασης της έκτακτης αυτόκλητης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

    Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής του συνόλου των Μετοχών της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α.:

    Σημειώνεται ότι το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αρκετούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και τον ιστότοπο της Εταιρείας.

    Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 22.05.2024, θα είναι διαθέσιμο αυθημερόν, σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, σε ηλεκτρονική μορφή, στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

    • της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. – Χρηματιστήριο Αθηνών»: athexgroup.gr/el/web/guest/companiesnew-listings,
    • της Εταιρείας: https://noval-property.com/ependytes/ipo-prospectus/,
    των Συντονιστών Κύριων Αναδόχων:
    • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.: https://www.nbg.gr/el/footer/enimerwtika-deltia,
    • Τράπεζα Eurobank Α.Ε.: https://www.eurobank.gr/el/omilos/enimerosi-ependuton/enimerotikadeltia/enimerotika-deltia-sumboulos-anadoxos-trapeza-eurobank-ergasias-ae,
    • ΑΛΦΑ Τράπεζα Α.Ε.: https://www.alpha.gr/el/idiotes/ependuseis/xrimatistiriakesupiresies/Enimerotika-deltia,
    • Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.: https://www.piraeusholdings.gr/novalipo,
    και των Κύριων Αναδόχων:
    • Optima bank Α.Ε.: https://www.optimabank.gr/business/investment-banking/enimerotika-pliroforiakadeltia,
    • Ambrosia Capital Hellas ΑΕΠΕΥ: https://ambrosiacapital.gr/noval/,
    • AXIA Ventures Group Ltd: https://www.axiavg.gr/prospectus/,
    • BETA Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: https://betasecurities.com/wp-content/uploads/2024/05/novalnewsletter.pdf ,
    • Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: https://www.euroxx.gr/gr/content/article/npr,
    • Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ: https://www.pantelakis.gr/pantelakis/services/noval.



    ΣΧΟΛΙΑ