• Business

    Νίκος Μαντζούφας (Ταμείο Ανάκαμψης): Έρχονται μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το οικονομικό περιβάλλον- Πολύ ψηλά ο πήχης

    Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής Ταμείου Ανάκαμψης


    “Πολλές μεταρρυθμίσεις ιδιοκτησίας της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται στις προτάσεις που έχουμε υποβάλει στο Ταμείο Ανάκαμψης” είπε ο Διοικητής στο Ταμείο Ανάκαμψης  Νίκος Μαντζούφας, σήμερα μιλώντας στο συνέδριο του Economist. “Οι μεταρρυθμίσεις που παρουσιάζονται είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις και θα αλλάξουν ουσιαστικά το οικονομικό περιβάλλον”, σημείωσε.

    “Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δεν είναι απλώς 32 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσουν ενδιαφέρουσες δράσεις. Φιλοδοξία μας είναι να πυροδοτήσει μια αλλαγή προτύπου στην ελληνική οικονομία και τους θεσμούς προς ένα πιο εξωστρεφές και πράσινο οικονομικό μοντέλο”. Το Ταμείο δεν αφορά μόνο χρηματοδοτήσεις, τόνισε, αλλά συνδυάζει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις αλληλένδετες με τις επενδύσεις προκειμένου επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις να αλλάξουν το τοπίο.

    Στο ελληνικό σχέδιο, σημείωσε, περιλαμβάνονται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, των οποίων η ελληνική κυβέρνηση έχει απόλυτη ιδιοκτησία αλλά και τη γνώση για το πώς θα εφαρμοστούν. Ειδικά στο υπουργείο Ενέργειας η προετοιμασία ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και σημαντικών επενδύσεων είναι προσεγμένη. Η ατζέντα του υπουργείου Ενέργειας σημείωσε που καλύπτει το 37% των πόρων είναι τόσο σημαντική που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το πώς βλέπουν οι έλληνες πολίτες και οι ξένοι επενδυτές τη χώρα, ως μια χώρα πρωτοπόρα σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

    Σημείωσε ότι τα έργα ΣΔΙΤ σήμερα λειτουργούν με επιτυχία, στη Δυτική Μακεδονία, στις Σέρρες, στην Ήπειρο και  αποτελούν μια απόδειξη ότι μπορούν να δύσκολα σχέδια. Και  θύμισε, ότι πρόσφατα η Ελλάδα κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ 140 χωρών στον τομέα καλές διαγωνιστικές διαδικασίες σε έργα ΣΔΙΤ.

    “Ο πήχης που θέλουμε να βάλουμε για τη χώρα είναι αυτός,  να είμαστε στους καλύτερους στην Ευρώπη και στον κόσμο το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει πολεμοφόδια για αυτό το στόχο μας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε υποβάλει είναι τόσο σημαντικές που μπορούν να αλλάξουν το οικονομικό περιβάλλον” κατέληξε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ