• Business

    Νίκος Καραμούζης: Τι ψάχνει να βρει ο fund manager στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Όλο το παρασκήνιο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Νίκος Καραμούζης, εκτελεστικός πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου SMERC

    Ο Νίκος Καραμούζης, εκτελεστικός πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου SMERC


    «Επενδύουμε σε μικρές εταιρείες και τις μεγαλώνουμε. Αυτό θα κάνουμε και με την Κτηνιατρική Κλινική Πλακεντία, θα δημιουργήσουμε δίκτυο με 20 κέντρα σε όλη την Ελλάδα».

    Αυτό δηλώνει μιλώντας στο mononews  ο κ. Νίκος Καραμούζης, εκτελεστικός πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου SMERC, το οποίο χθες ανακοίνωσε  την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και την ταυτόχρονη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Πλακεντία Κτηνιατρική ΑΕ, που προσφέρει πλήρη γκάμα ιατρικών υπηρεσιών για  ζώα συντροφιάς, δηλαδή για σκύλους και γάτες.

    «Ο ιδιοκτήτης της «Πλακεντία» οκ. Ιγνάτιος Λιαπής, έχει όραμα, η εταιρεία του έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διαθέτει υποδομές και έσοδα περί τα 2 εκατ ευρώ το έτος», λέει ο κ. Καραμούζης και συνεχίζει:

    Πάμε να φτιάξουμε την πρώτη εταιρεία παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας με δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Εχουμε στρατηγικό πλάνο που θα υλοποιηθεί σύντομα. Θα συνεργαστούμε με όλες τις ασφαλιστικές που έχουν προγράμματα ασφάλισης για τα ζώα συντροφιάς. Θα συνεργαστούμε  με κτηνιάτρους που θα αποκτήσουν μία μετοχική σχέση στην εταιρεία.

    Στόχος μας είναι να χτίσουμε  γύρω από την «Πλακεντία» μία σύγχρονη εταιρεία με 20 κέντρα  σε όλη την Ελλάδα. Θα προσφέρουμε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες για τα ζώα. Τα κέντρα θα εξοπλιστούν με σύγχρονα μηχανήματα, αξονικούς τομογράφους  και με όλες τις ειδικότητες, με δύο λόγια πλήρως εξοπλισμένες κλινικές για την περίθαλψη των ζώων συντροφιάς.

    Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη το ζητούμενο είναι ο ιδιοκτήτης να νιώθει ασφαλής  ότι θα το ζώο του θα έχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό η «Πλακεντία» θα προχωρήσει σε  συνεργασίες με τις ασφαλιστικές που προσφέρουν προγράμματα για ζώα συντροφιάς,  στόχος είναι η πληρωμή των εξόδων νοσημείας σε  δόσεις με κάρτες, ενώ πρόβλημα αποτελεί το ύψος του του ΦΠΑ στις κτηνιατρικές υπηρεσίες που είναι το 24% (στο 6% είναι ιατρικές υπηρεσίες).

    Να σημειωθεί ότι η Κτηνιατρική Πλακεντία είναι  η μεγαλύτερη κλινική στην Αττική με 25 κλίνες νοσηλείας (απλές και εντατικής),  4 αίθουσες χειρουργείων, πλήρως εξοπλισμένο αιματολογικό και βιοχημικό εργαστήριο, ακτινολογικό και υπερηχοτομογραφικό τμήμα και προσφέρει υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.

    Ο  κ. Ιγνάτιος Λιαπής, διακεκριμένος κτηνίατρος,  και ιδρυτή της Πλακεντίας Κτηνιατρικής Κλινικής  θα αναλάβει εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας, ενώ παραμένει μέτοχος μειοψηφίας και θα ηγηθεί, σε στενή συνεργασία  με το SMERC, της υλοποίησης ενός φιλόδοξου επενδυτικού και επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης των υπηρεσιών της Κτηνιατρικής των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα.

    Να σημειωθεί ότι με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, δημιουργήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο και εισήχθησαν κανόνες για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

    Την ίδια ώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης για τα ζώα συντροφιάς. Για παράδειγμα η Ευρώπη Ασφαλιστική, προσφέρει πρόγραμμα αποζημίωσης για σκύλους συντροφιάς, για την περίπτωση που το ζώο   τραυματιστεί σε τροχαίο (το χτυπήσει αυτοκίνητο), ή σε ατύχημα (πχ να πέσει και να τραυματιστεί). Σε περίπτωση τροχαίου η αποζημίωση για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης φτάνει τις 2.000 ευρώ, και σε περίπτωση ατυχήματος τα 500 ευρώ. Ενώ αν το ζώο χάσει τη ζωή του η αποζημίωση είναι 500 ευρώ και η εταιρεία καταβάλλει άλλα 100 ευρώ σε φιλοζωική οργάνωση κατοικιδίων που θα υποδείξει ο ιδιοκτήτης του ζώου. Το ετήσιο ασφάλιστρο είναι μόλις 13,5 ευρώ (αφορά μόνο περίπτωση τροχαίου και ατυχήματος).

    Υπενθυμίζεται ότι τo επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, δημιουργήθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ από 42 επενδυτές, 30 Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές καθώς  και 12 θεσμικούς παίκτες μεγάλης εμβέλειας.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Καραμούζης είχε αναφέρει πως το SMERC σχεδιάζει νέες επενδύσεις ύψους 40 εκατ ευρώ το επόμενο διάστημα.

    Και όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:  Δεν είμαστε επενδυτές μειοψηφίας, αποκτάμε τον έλεγχο με σκοπό να τους δώσουμε μία δυναμική, με εξαγωγικό προσανατολισμό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

    Διαβάστε επίσης

    Στο fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική

    Ο Νίκος Καραμούζης εξαγοράζει την ESA Security Solutions του Latsco Family Office – Επιβεβαίωση mononews



    ΣΧΟΛΙΑ