• Business

    Νικητές τα ρολόγια Cartier στη second hand αγορά – Πτώση τιμών στα Rolex και Patek Philippe

    • Bloomberg
    Ρολόι χειρός Cartier Tank Francaise. Φωτογράφος: Jeanne Frank/Bloomberg

    Ρολόι χειρός Cartier Tank Francaise. Φωτογράφος: Jeanne Frank/Bloomberg


    Τα πολυτελή ρολόγια Cartier ήταν τα μοναδικά από τα ισχυρά brands που ανέβηκαν σε αξία τον τελευταίο χρόνο στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με τον Bloomberg Subdial Watch Index. Γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για τα πιο λεπτά dress watch μοντέλα (τα ρολόγια που φοριούνται σε επίσημες περιστάσεις).

    Οι τιμές των ρολογιών Cartier αυξήθηκαν κατά 2,4% σε 12 μήνες στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Subdial, μια πλατφόρμα αγοραπωλησιών πολυτελών ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και το Bloomberg.

    Τα ρολόγια που κατασκευάζει το γαλλικό κοσμηματοπωλείο, το οποίο ανήκει στον ελβετικό όμιλο Richemont, υπεραπέδωσαν έναντι της πτώσης κατά 10,2% που σημείωσε ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index κατά την ίδια περίοδο.

    Ο δείκτης παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο δημοφιλών ρολογιών σε αξία στην second hand αγορά. Οι δείκτες που παρακολουθούν τις ελβετικές μάρκες όπως Rolex, Patek Philippe και Omega επίσης μειώθηκαν.

    Cartier Watch Prices Outperform: Subdial Index | Only brand index to gain in a year
    Οι τιμές των ρολογιών Cartier υπεραπέδωσαν

    Η ζήτηση για μεταχειρισμένα ρολόγια Cartier, που είναι γνωστά κυρίως για τα μοντέλα Tank και Santos, αυξήθηκε καθώς οι συλλέκτες και οι λάτρεις των ρολογιών στράφηκαν σε επιλογές πέραν των μοντέλων όπως το Rolex Daytona ή το Patek Philippe Nautilus.

    Οι μέσες τιμές για τα ρολόγια Cartier είναι επίσης χαμηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των Rolex και Patek, με πολλά μοντέλα να αλλάζουν χέρια για λιγότερο από 5.000 δολάρια.

    Ενώ οι τιμές των Cartier αυξήθηκαν, ο δείκτης για τα ρολόγια Rolex μειώθηκε περίπου 6%, ο δείκτης για τα Patek Philippe μειώθηκε σχεδόν 10% και ο δείκτης για τα ρολόγια Tudor – μια πιο οικονομική “αδελφή” μάρκα της Rolex – μειώθηκε περισσότερο από 7%.

    Η Omega, η ελβετική μάρκα που ανήκει στην Swatch Group AG, ήταν η δεύτερη με την καλύτερη επίδοση μέσα στο έτος, με πτώση περίπου 2% καθώς οι τιμές της δευτερογενούς αγοράς για ορισμένα από τα μοντέλα του χρονογράφου Speedmaster της ανέβηκαν ή διατηρήθηκαν σταθερές.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index μειώθηκε κατά 1,2% τον Απρίλιο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία μετά από μερικούς μήνες σταθερότητας στην αρχή του έτους.

    Rolex and Patek Prices Hit Fresh 3-Year Lows |
    Οι τιμές των μεταχειρισμένων Rolex και Patek σημείωσαν χαμηλό τριετίας

    Οι τιμές στα 50 πιο εμπορεύσιμα ρολόγια σε αξία βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο τριετίας μετά από την πρωτοφανή άνοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2022.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index έχει υποχωρήσει περίπου 36% σε δύο χρόνια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πολυτελή ρολόγια: Τολμηρά σχέδια, χρώμα και παιχνιδιάρικη διάθεση στις τοπ τάσεις του 2024

    Audemars Piguet: Μία γυναίκα CEO στον ανδροκρατούμενο κόσμο των ελβετικών ρολογιών

    Aυτό είναι το σπάνιο Rolex που πουλήθηκε 3,3 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία



    ΣΧΟΛΙΑ