• Business

    Alpha Bank: «Bγήκε» από το νόμο Αλογοσκούφη

    Δημήτριος Μαντζούνης Alpha Bank

    Δἠμος Μαντζούνης.


    Στην αποπληρωμή των εγγυήσεων του Πυλώνα ΙΙ του γνωστού ως νόμου Αλογοσκούφη προχώρησε η Alpha Bank και πλέον, έχοντας ήδη αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές, δεν υπάγεται στις δεσμεύσεις του νόμου, μεταξύ των οποίων η υποχρέωση να διορίζεται εκπρόσωπος του Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

    Σε ανακοίνωσή της στις χρηματιστηριακές αρχές η Alpha Bank αναφέρει ότι στις 20 Ιουνίου 2017 έπαυσε η χρήση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3723/2008 (Πυλώνας ΙΙ), και προχώρησε στην πλήρη αποπληρωμή της απορρέουσας ρευστότητας που είχε αντληθεί μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Με τη λήξη ισχύος των εγγυήσεων, από την ίδια ημερομηνία, η Τράπεζα δεν υπάγεται πλέον στις διατάξεις και στις σχετικές δεσμεύσεις του Ν. 3723/2008, περιλαμβανομένης και της υποχρεώσεως διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης. Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει παύσει από τον Απρίλιο 2014 να κατέχει προνομιούχες μετοχές της Τραπέζης εκ του άρθρου 1 του Ν. 3723/2008 (Πυλώνας Ι), συνεπεία ολοσχερούς αποπληρωμής τους, και ότι έχει ήδη ακυρωθεί το σύνολο των ειδικών τίτλων εκ του άρθρου 3 του Ν. 3723/2008 (Πυλώνας ΙΙΙ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Citi: Δεν προβλέπεται φως στο τούνελ για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με την δόση και το ΤΑΙΠΕΔ. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόκκινα δάνεια: Τι ζητούν τα ξένα funds από τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ