• Business

    Στα πρόθυρα πτώχευσης η Toshiba

    Satoshi Tsunakawa, CEO Toshiba

    Satoshi Tsunakawa, CEO Toshiba


    Σε μια κίνηση που θα έχει επιπτώσεις στις παγκόσμιες βιομηχανίες πυρηνικής ενέργειας και ηλεκτρονικών, ετοιμάζονται να προβούν οι επιχειρηματικοί εταίροι της Toshiba ούτως ώστε να αναδιοργανωθεί η εταιρεία με βάση τους ιαπωνικούς νόμους κήρυξης πτώχευσης.

    Τον περασμένο μήνα, η Toshiba εξέφρασε την δυσπιστία της για την ικανότητά της να συνεχίσει στην τρέχουσα κατάστασή της. Σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένονται καθαρές ζημιές-ρεκόρ, ύψους περίπου ενός τρισ. γεν (8,83 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο του 2017, μετά την αίτηση της αμερικανικής μονάδας Westinghouse Electric για υποβολή στο Chapter 11 περί πτωχεύσεως.

    Αναφορικά με την Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρεία κοινής ωφέλειας, Southern, η οποία προσέλαβε την Westinghouse για να κατασκευάσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Γεωργία, εκφράζει την ανησυχία της πως η Toshiba ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της και θα αποδεσμεύσει τον εαυτό της από τις εγγυήσεις που έδωσε εκ μέρους της Westinghouse, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές επί του θέματος.

    Η Toshiba υποστηρίζει ότι δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο.

    Ο Thomas A. Fanning, διευθύνων σύμβουλος της Southern, τόνισε σε συνέντευξή του στις 3 Μαΐου, ότι η Toshiba χρωστά στην εταιρία 3,7 δισ. δολάρια και ότι η Southern επιθυμεί να πληρωθεί είτε κατασκευαστούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες είτε όχι.

    Εκπρόσωπος της Toshiba αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμούς. Η εταιρεία τονίζει ότι έχει εγγυηθεί περίπου έξι δισ. δολάρια σε υποχρεώσεις που έχουν προκύψει από την Westinghouse.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαϊνόπουλος: Σε πλειστηριασμό και το μεγάλο ακίνητο της Promot στη Νέα Κηφισιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα «βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων στους ΟΤΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή στην υπόθεση πτώχευσης της Alpha Grissin, με παρέμβαση των τραπεζών – Μπαίνει ειδικός διαχειριστής;



    ΣΧΟΛΙΑ