• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Ολική επαναφορά για τη ναυτιλιακή του

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Το τελευταίο μεγάλο βήμα για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του ισολογισμού της έκανε η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, καθώς κατόρθωσε να αποπληρώσει και το τελευταίο δάνειο που είχε λάβει.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση της εισηγμένης στο NASDAQ ναυτιλιακής εξόφλησε το υπολειπόμενο ποσό μια δανειακής σύμβασης που είχε συνάψει, ένα ποσό που ανερχόταν στα 15,2 εκατ. δολάρια, μαζί με τους τόκους.

    Έτσι, με αυτή την κίνηση ολοκλήρωσε μια τεράστια προσπάθεια εξισορρόπησης των οικονομικών της στοιχείων, που οδήγησε στην επανατοποθέτηση της DryShips στο χάρτη των αγοραπωλησιών και τη βοήθησε παράλληλα να μπορέσει να διευθετήσει ληξιπρόθεσμα δάνεια και υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της.

    Οικονόμου

    Όλα αυτά φυσικά δε θα μπορούσαν να είχαν συμβεί αν δεν υπήρχε και η πολύτιμη βοήθεια του καναδικού fund Kalani Investments που διοχέτευσε ένα τεράστιο ποσό ύψους 450 εκατ. δολαρίων στη ναυτιλιακή που ελέγχει ο κ. Οικονόμου.

    Όπως ανακοίνωσε η DryShips, είναι σε θέση να διαθέτει πια ρευστότητα ύψους 384 εκατ. δολαρίων σε μετρητά σε τράπεζες (ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 6,52 δολάρια/μετοχή). Την ίδια στιγμή, η συνολική λογιστική αξία του στόλου της ανέρχεται στα 238 εκατ. δολάρια, ενώ οι εν κυκλοφορία κοινές μετοχές της είναι περίπου 58.905.719.

    Πλέον, οι μόνες υποχρεώσεις που έχει η ναυτιλιακή είναι η υφιστάμενη δανειακή σύμβαση που έχει συνάψει με την εταιρεία Sifnos Shareholders -η οποία είναι κι εκείνη συμφερόντων του εφοπλιστή- ένα δάνειο ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολίασε σχετικά με την αποπληρωμή του δανείου ότι «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε ολοκληρώσει μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση στον ισολογισμό μας. Με όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να κουβαλούν κάποιο χρέος, με καμία υποχρέωση εξόφλησης κάποιου δανείου για τα επόμενα 4 χρόνια και διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 384 εκατ. δολαρίων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι προσπάθειές μας να κερδίσουμε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό για πρώτη φορά από το 2014, θα στεφθούν με επιτυχία και παράλληλα θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε περαιτέρω τον στόλο μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Δικαστική δικαίωση για τον Πέτρο Παππά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη μεγαλύτερη κοινοπραξία ρυμουλκών στη Μεσόγειο η Vernicos Tugs & Salvage

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέφτουν οι τιμές στην αγορά scrap – Αισιοδοξία για ανάκαμψη από τους αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ