• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Δραστικά μέτρα στη DryShips – Κατακόρυφη πτώση για τη μετοχή

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Σε reverse split των κοινών μετοχών της σε αναλογία 1 προς 4 πρόκειται να προχωρήσει η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, όπως ανακοίνωσε σχετικά η διοίκηση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

    Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε reverse split των κοινών μετοχών της DryShips σε αναλογία 1 προς 4 και θα ισχύσει από το ξεκίνημα της συνεδρίασης του NASDAQ της Τρίτης (11 Απριλίου 2017). Κάθε τέσσερις υφιστάμενες κοινές μετοχές της DryShips θα συνδυαστούν σε μία νέα κοινή μετοχή με το που το reverse split τεθεί σε ισχύ.

    Οικονόμου

    Όπως ανακοινώθηκε η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου δε θα προχωρήσει σε έκδοση κλασματικών μετοχών, ενώ εάν κάποιος μέτοχος έχει στην κατοχή του κλασματικό υπόλοιπο, τότε θα λάβει ένα ποσό σε μετρητά που θα διαμορφωθεί με βάση το κλείσιμο της μετοχής κατά τη συνεδρίαση της Wall Street της Δευτέρας (10 Απριλίου 2017).

    Παράλληλα, όσοι μέτοχοι κατέχουν μετοχές της DryShips σε λογιστική μορφή ή τις κατέχουν μέσω τράπεζας, ενός broker ή με άλλη μορφή, δε θα χρειαστεί να προβούν σε καμία ενέργεια, ενώ θα δουν την εφαρμογή του reverse split στους λογαριασμούς τους μετά το πέρας της συνεδρίασης της Wall Street της 11ης Απριλίου 2017.

    Επενδύσεις 662 εκατ. δολ. για 14 πλοία

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά έξι πλοίων, μια επένδυση συνολικού κόστους 268 εκατ. δολαρίων. Αυτά τα πλοία είναι τα εξής:

    • ένα δεξαμενόπλοιο τύπου aframax (κατασκευής 2012)
    • τρία φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax, εκ των οποίων τα δύο είναι κατασκευής 2014 και το τρίτο είναι υπό ναυπήγηση
    • δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) τύπου VLGC, που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο και αποτελούν την τρίτη και την τέταρτη options τoυ σχετικού ναυπηγικού συμβολαίου που είχε υπογράψει η DryShips

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, είχε σχολιάσει τα εξής: «Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε αποκτήσει συνολικά 14 πλοία για το ποσό των 662 εκατ. δολαρίων, ενώ έχουμε χρησιμοποιήσει το σύνολο της διαθέσιμης ρευστότητάς μας (400 εκατ. δολ.) για να διευρύνουμε το στόλο μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αριστείδης Αλαφούζος: Τα νέα deals του εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Η JP Morgan στηρίζει τον Συμεών Παληό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: Συζητά με κινεζικά ναυπηγεία για νέα παραγγελία VLCCs;



    ΣΧΟΛΙΑ