• Business

    Αttica Bank: Στην τελική ευθεία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Ρουμελιώτης Attica Bank

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης


    Κοντά στην υλοποίηση του ορόσημου της αύξησης κεφαλαίου βρίσκεται η Attica Bank, που «τρέχει» παράλληλα με γοργό ρυθμό το σχέδιο αναδιάρθρωσης υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη και τον πρόεδρο Τάκη Ρουμελιώτη.

    Για τις 15 Μαΐου έχει οριστεί η γενική συνέλευση της τράπεζας προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν το σχέδιο αγοράς και διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και παράλληλα της κάλυψης του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου με κεφαλαιακή ενίσχυση TIER I από επενδυτή που έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

    Πρόκειται για την Balbec Capital, η οποία πραγματοποιεί εδώ και καιρό έλεγχο στο δανειακό χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα αποκτήσει, καλύπτοντας το υπόλοιπο της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank.

    H ολοκλήρωση της αύξησης είναι ένα βασικό κομμάτι για το πέρασμα της Attica Bank στη νέα εποχή. Η τράπεζα ενισχύεται κεφαλαιακά κατά τις επιταγές της Τράπεζας της Ελλάδος και ταυτόχρονα λύνει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων της με την ανάθεση της διαχείρισης σε ένα εξιδικευμένο fund.

    Ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης την ίδια στιγμή έχει διορθώσει σχεδόν το σύνολο των υποδείξεων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και κάθε μήνα μάλιστα καταθέτει το σχετικό report τόσο στην ΤτΕ όσο και στον SSM. Aπαράδεκτες πρακτικές δανειοδοτήσεων που έφερε στο φως το πόρισμα έχουν αντιμετωπιστεί ενώ η διοίκηση δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με μέσα ενημέρωσης, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.

    Η διοίκηση της Attica Bank υλοποιεί σχέδιο αναδιάρθρωσης ενώ πέτυχε την μείωση του υψηλότατου για τα δεδομένα της τράπεζας μισθολογικού κόστους με επιχειρησιακή σύμβαση που κινείται κατά 17% χαμηλότερα.

    Η διοίκηση της Attica Bank, ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2016  και έχει επικεντρωθεί στην άμεση εξυγίανση της τράπεζας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

    Η τράπεζα έχει δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με μμε, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο, επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την απεμπλοκή του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου το οποίο  προβλέπεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

    Στοχεύει επίσης  και στην διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την διευκόλυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγριος πόλεμος στον Ελλάκτωρα. O Καλλιτσάντσης λέει στον Κούτρα να φύγει τώρα. Μπόμπολας και Θεοδωρίδης τα πρόσωπα-κλειδιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει οριστικά ως τα μέσα Ιουνίου το μεγάλο deal για την Apivita

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας στην WSJ: Δώστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί



    ΣΧΟΛΙΑ