• Business

    Εκπνέει η προθεσμία: Στον αέρα οι δασικοί χάρτες σε Μύκονο και άλλους οκτώ Δήμους

    • Contributor


    Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία, ωστόσο υπάρχει ακόμα εμπλοκή σε εννέα Δήμους, μεταξύ των οποίων και η Μύκονος, που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα σχετικά στοιχεία.

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει παρατείνει την προθεσμία, καθώς πολλοί Δήμοι δεν ήταν σε θέση να υποβάλλουν έγκαιρα τα στοιχεία για τους νέους δασικούς χάρτες, με αποτέλεσμα η διαδικασία να κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα.

    Σήμερα, η κατάσταση σε αυτό το μέτωπο είναι πολύ καλύτερη, καθώς το 92,5% των Δήμων έχουν στείλει όλες τις πληροφορίες για τους δασικούς χάρτες. Ωστόσο, απομένουν μόνο οι κάτωθι 9 από τους 120 Δήμους, οι οποίοι δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα παραπάνω όρια:

    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
    ΔΩΔΩΝΗΣ
    ΚΙΜΩΛΟΥ
    ΜΗΛΟΥ
    ΜΥΚΟΝΟΥ
    ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
    ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
    ΣΙΘΩΝΙΑΣ

    Από το ΥΠΕΝ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα προθεσμία, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες στις παραπάνω περιοχές να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο σε ότι αφορά τη διασφάλιση της περιουσίας τους.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος είπε σήμερα ότι «η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντά και δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί η διαδικασία τις τελευταίες ημέρες και ώρες της ανάρτησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Φάμελλος: Ούτε μία μέρα δεν θα καθυστερήσουν οι δασικοί χάρτες από τις πυρκαγιές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Φάμελλος: Ούτε μία μέρα δεν θα καθυστερήσουν οι δασικοί χάρτες από τις πυρκαγιές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνω κάτω με τους δασικούς χάρτες – Εμπλοκή σε 15 Δήμους ένα μήνα πριν τη λήξη της προθεσμίας



    ΣΧΟΛΙΑ