• Business

    Το «φαινόμενο» J.K.Rowling και η εκτίναξη της περιουσίας της σε ένα έτος

    J. K. Rowling


    Η συγγραφέας J.K.Rowling έγινε γνωστή παγκοσμίως μέσα από τα μυθιστορήματα του Χάρι Πότερ. Τον τρέχοντα μήνα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον μυθικό ήρωα και ως φαίνεται η Rowling έχει καταφέρει να μέσα από τα μυθιστορήματά της ακόμη και σήμερα να ασκεί τεράστια επιρροή. Παράλληλα, παραμένει πάντα μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο – και όχι μόνο.

    Τους τελευταίους 12 μήνες η Βρετανίδα συγγραφέας εισέπραξε 95 εκατ. δολάρια πριν τους φόρους και τα έξοδα διαχείρισης, όπως ενημερώνει το Forbes.

    Το γεγονός αυτό όχι απλώς την κατατάσσει τρίτη στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities παγκοσμίως, αλλά παράλληλα της απονέμει τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης συγγραφέως στον κόσμο.

    Δεύτερος έρχεται ο James Patterson με αντίστοιχα κέρδη ύψους 87 εκατ. δολαρίων.

    Εκτίναξη κερδών – Τι συνέβη

    Από το 2008 κι έπειτα τα έσοδα της Βρετανίδας συγγραφέως δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ τα 19 εκατ. δολάρια. Ωστόσο φέτος η ίδια ανέβασε το θεατρικό έργο «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» το οποίο εκτιμάται ότι της απέφερε μεγάλα κέρδη.

    Η Rowling άντλησε σχεδόν το ήμισυ των φετινών της κερδών, γράφοντας για «Το Αγόρι Που Έζησε». Το θεατρικό έργο, που γράφτηκε από τον Jack Thorne με «μπούσουλα» μα νέα ιστορία των Rowling, Thorne και John Tiffany, αποτέλεσε το βιβλίο με τις υψηλότερες πωλήσεις το περασμένο έτος σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

    Ο «Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» εξασφάλισε στην Rowling πολλά εκατομμύρια και στο εξωτερικό, ενώ μεγάλο μέρος των εσόδων της προήλθε και από τον Μαγικό Κόσμο του Χάρι Πότερ, μια αλυσίδα από θεματικές ατραξιόν στα Universal Parks & Resorts.

    Μετά το εντυπωσιακό αυτό έτος τα κέρδη της Βρετανίδας συγγραφέως αναμένεται να πέσουν κατακόρυφα, καθώς δεν σχεδιάζει να εκδώσει νέο βιβλίο τους επόμενους 12 μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας ελληνικής καταγωγής πρώην άστεγος που έγινε δισεκατομμυριούχος! (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος πολυτελείας: Νυφικό αξίας 1 εκατ. δολαρίων για την κόρη του Swarovski (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βουλή: Στις 3 Ιουλίου η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ