• Business

    Δημήτρης Βερνίκος: Επεκτείνει στρατηγικά το στόλο της Vernicos Tugs & Salvage

    Το ρυμουλκό

    Το ρυμουλκό “Alexander 3” της Vernicos Tugs & Salvage


    Η εταιρεία ρυμουλκών Vernicos Tugs & Salvage, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Δημήτρης Βερνίκος και αποτελεί μέλος της κοινοπραξίας Aegean Tugs της Μεσογείου, προχώρησε στην πρώτη της εξαγορά ρυμουλκού για το έτος 2017.

    Ειδικότερα, η εταιρεία εξαγόρασε ένα ρυμουλκό (ισχύος 5.250-bhp, bollard pull 70 και κατασκευής 1996) μήκους 38 μέτρων, το οποίο παράλληλα έχει δυνατότητα πυρόσβεσης 1000 cubs/ώρα.

    Παρόλο που η Vernicos επέλεξε να μη γνωστοποιήσει την ταυτότητα του πλοίου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μετονομαστεί σε “Vernicos Commander”, ενώ η παράδοσή του στο στόλο της έχει προγραμματιστεί στα τέλη του Αυγούστου του 2017 στον Περσικό Κόλπο.

    Πρόκειται παράλληλα να αποτελεί το 30ό ρυμουλκό του στόλου της κοινοπραξίας Aegean Tugs, ενώ θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την παροχή υπηρεσιών διάσωσης. Aπό τη στιγμή που θα διαθέτει πλήρη διασωστικό εξοπλισμό, που σε συνδυασμό με τις ισχυρές διπλές μηχανές του, θα μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους και έκτασης περιστατικό που θα προκύψει.

    Το “Vernicos Commander” θα δραστηριοποιηθεί σε ελληνικά ύδατα και συγκεκριμένα στις ρυμουλκήσεις των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ θα φέρει την ελληνική σημαία. Ακόμη, θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε ταξίδια ανοικτής θαλάσσης αλλά και να χρησιμοποιηθεί σε ρυμουλκήσεις ναυαγίων εντός της λεκάνης της Μεσογείου.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η Vernicos -μαζί με τις εταιρείες Lyboussakis Salvage and Towage και Karapiperis Salvage and Towage– προσχώρησε στη μεγαλύτερη κοινοπραξία ρυμουλκών της Μεσογείου, που θα φέρει το όνομα Aegean Tugs, μετά την αποχώρηση ενός συνεργάτη από την προηγούμενη κοινοπραξία.

    Το νέο κοινοπρακτικό σχήμα Aegean Tugs πρόκειται να παρέχει αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες με κύριο γνώρισμα την ασφάλεια, τόσο στον Πειραιά όσο και στην ευρύτερη ελληνική αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός: Μετά το deal με τον Δ. Κοπελούζο, η GasLog ελπίζει και σε δεύτερο συμβόλαιο για FSRU

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-έκπληξη από το Πήτερ Γεωργιόπουλο: Η Gener8 πουλά δύο ολοκαίνουργια VLCCs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωταθλητές οι Έλληνες εφοπλιστές σε παραγγελίες πλοίων τον Απρίλιο



    ΣΧΟΛΙΑ