• Business

    Β. Μαρινάκης: Επέκταση ναύλωσης τάνκερ με… έκπτωση στην Total

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime


    Με… έκπτωση επεκτάθηκε η ναύλωση ενός τάνκερ MR της ναυτιλιακής Capital Products Partners (συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) σε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία, καθώς η αγορά των τάνκερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζέρι Καλογηράτος, στη διάρκεια του conference call μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017, η ναύλωση του χωρητικότητας 32.600 dwt Alkiviadis (κατασκευής 2006) στον γαλλικό κολοσσό Total θα είναι στο εξής και μέχρι τον Ιούλιο του 2018 στην τιμή των 12.750 δολαρίων ημερησίως, όταν μέχρι σήμερα ήταν στα 13.300 δολάρια ημερησίως, ενδεικτικό κατά τον ίδιο της αδύναμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αγορά των τάνκερ. Πάντως, ο κ. Καλογηράτος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αγορά των τάνκερ MR, επισημαίνοντας πως οι παραγγελίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.

    Ο ίδιος ανέφερε πως η Capital Product Partners θέλει να εξασφαλίσει ναύλωση μέχρι το τέλος του έτους για έξι τάνκερ μεταφοράς προϊόντων και δύο τάνκερ suezmax, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια πλοία αναφέρεται, ενώ σημείωσε ακόμα ότι το χωρητικότητας 50.000 dwt Active (κατασκευής 2015) αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα τη βραχυχρόνια ναύλωσή του από την Louis Dreyfus Commodities και θα ξεκινήσει την εξάμηνη ναύλωσή του από την Cargill.

    Υπενθυμίζεται ότι Capital Product Partners εξασφάλισε συμφωνία με τις τράπεζες για πιστωτική διευκόλυνση ύψους 460 εκ. ευρώ, όπως ενημέρωσε τους μετόχους και τους επενδυτές κατά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου.

    Η CPP απηύθυνε σχετικό αίτημα στις 22 Μαΐου, προς τις τράπεζες  HSH Nordbank AG («HSH»), ING Bank N.V. («ING»), BNP Paribas και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στη συμφωνία, που οριστικοποιήθηκε τώρα, συμμετέχουν και οι Alpha Bank, Πειραιώς και Skandinaviska Enskilda Banken.

    Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, μαζί με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 120 εκ. δολάρια για την αναχρηματοδότηση 4 δανείων της, συνολικού ύψους 580,6 εκατ. δολάριων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Ποια είναι τα δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της DryShips 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Πιστωτική διευκόλυνση 460 εκ. δολ. εξασφάλισε η Capital Product Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Θέλει να «τρέξει» το νέο ΔΟΛ με Καρακούση και Λάμψια – Ο ρόλος της Egon Zehnder



    ΣΧΟΛΙΑ