• Business

    Μ. Τραυλού: Ποιο είναι το πρώτο πλοίο της Neptune Dry Management

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune

    Μελίνα Τραυλού. Επικεφαλής Neptune


    Σε πλήρη τροχιά έχει μπει το εγχείρημα της ναυτιλιακής Neptune Lines Management, συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, για είσοδό της στην αγορά του ξηρού φορτίου, καθώς ήδη από τον Ιούλιο έχει ιδρυθεί η θυγατρική της που θα αναλάβει τη διαχείριση των πλοίων ξηρού φορτίου που θα αποκτήσει, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στον στόλο της το πρώτο τέτοιο πλοίο.

    Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα , από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου έχει συσταθεί η εταιρεία Neptune Dry Management, που εμφανίζεται με έδρα ίδια με αυτήν της Neptune Lines. Το πρώτο πλοίο της νεοσύστατης εταιρείας είναι ένα ιαπωνικής κατασκευής supramax που τον περασμένο Ιούνιο είχε αναφερθεί ότι πουλήθηκε σε ελληνική ναυτιλιακή από την BW Dry Cargo, χωρίς τότε να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Πρόκειται για το πλοίο BW Indigo (χωρητικότητας 56.100 dwt, κατασκευής 2011), το οποίο μετονομάστηκε σε ND Armonia και πλέον εμφανίζεται στον στόλο της Neptune Dry. Για την απόκτησή του η εταιρεία φέρεται να πλήρωσε κάτι παραπάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια.

    Η κίνηση αυτή είναι πρωτόγνωρη για τη Neptune Lines, καθώς στα 42 χρόνια ιστορίας της δεν έχει καταγραφεί ποτέ στον στόλο της πλοίο ξηρού φορτίου, αλλά μόνο οχηματαγωγά, ro-ro και containerships.

    Σημειώνεται ότι η Neptune Lines δεν είναι η μόνη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που αλλάζει “ρότα”, στρέφοντας την προσοχή της στο ξηρό φορτίο, καθώς οι πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά του dry bulk και οι καλές προοπτικές ανάκαμψης έχουν προσελκύσει και άλλους Έλληνες εφοπλιστές που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους της ναυτιλίας, όπως ο Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης και η οικογένεια Μελισσανίδη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Και η οικογένεια Μελισσανίδη μπαίνει στο ξηρό φορτίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HSW – Attica: Οι επιδιώξεις του Grimaldi και ο ρόλος της Fortress

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Big Deal 460 εκατομμυρίων με τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ