• Business

    Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για την εξαγορά του Ιασώ από την CVC Partners


    Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους και οι δύο πλευρές όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της CVC Capital Partners με την Ιασώ General για την πώληση του 97,2% του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης από την πρώτη, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και δεν είμαστε μακριά από ένα οριστικό deal που θα κάνει πραγματικότητα μία συμφωνία που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στην αγορά όταν άρχισε να ψιθυρίζεται.

    Σε αυτήν τη φάση των συζητήσεων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη το due diligence, ο νομικός και οικονομικός έλεγχος των αποτελεσμάτων της Ιασώ General, που δεν αναμένεται να καθυστερήσει να ολοκληρωθεί, ενώ πιθανότατα θα βγει “καθαρός”, αν και υπάρχουν πάντα οι επιφυλάξεις για τα clawbacks και τα rebates προς το Δημόσιο για τα έτη 2013, 2014 και 2015.

    Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στους επόμενους μήνες, με την CVC Partners, πέραν από μετρητά, να αναλαμβάνει πλήρως το δανεισμό της γενικής κλινικής (27 εκατ. ευρώ), ενώ τον όμιλο Ιασώ να ενισχύει σημαντικά τη ρευστότητα και να μειώνει το δανεισμό του, προσφέροντας την ευχέρεια να προχωρήσουν επενδύσεις στο core business της μαιευτικής κλινικής που διαθέτει και τα υψηλότερα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγους μήνες πριν, τον Απρίλιο, η CVC Partners απέκτησε και το νοσοκομείο Metropolitan, ενώ πληροφορίες θέλουν το fund να ενδιαφέρεται και για το Ερρίκος Ντυνάν, με τις εξελίξεις στον κλάδο των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων να είναι θεαματικές φέτος και πιθανόν αυτό να συνεχιστεί και του χρόνου.

    Η CVC, με έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δις δολάρια παγκοσμίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΥΠΕΝ: Παραμένουν ανοιχτά δύο μέτωπα με τους θεσμούς στα ενεργειακά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Β. Ρέστης επενδύει στην Globus της οικογένειας Φειδάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΥΠΟΙΚ: Προβλέψεις για υπερπλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ