• Business

    Αυτό είναι το νέο σχέδιο ανάπτυξης των Ikea – Τι αλλάζει η εταιρεία-κολοσσός

    • NewsRoom
    Housemarket: Προχωρά σε ολοσχερή εξόφληση ομολογιών


    Σε ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης και επέκτασης προσανατολίζεται ο όμιλος Ikea, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

    Η εταιρεία-κολοσσός στον χώρο του οικιακού εξοπλισμού έχει στα σκαριά ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα επικεντρώνεται στις εξαγορές, τις συνεργασίες και τις ψηφιακές τεχνολογίες, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Jesper Brodin.

    Στόχος του ομίλου Ikea είναι να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο την άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις νέες τάσεις που εμφανίζονται στην αγορά. Γι’ αυτό και ο όμιλος προσθέτει αποθήκες πιο κοντά στις πόλεις, για να μπορεί να κάνει παραδόσεις την ίδια ημέρα ή την επομένη για online παραγγελίες.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί από εδώ και πέρα η Ikea αποτελεί η εξαγορά της TaskRabbit, μίας startup εταιρείας με έδρα τον Σαν Φρανσίσκο, η οποία θα συναρμολογεί έπιπλα για τους πελάτες των καταστημάτων Ikea.

    Έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

    Οι online πωλήσεις αντιστοιχούν σήμερα στο 5% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου Ikea, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί, αφού η εταιρεία ανοίγει τη δυνατότητα των  αγορών από το σπίτι και στις 29 αγορές της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς η Ριάνα και τα Sephora έδωσαν ώθηση στη Louis Vuitton

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JUMBO: Μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη ελληνική διαφήμιση με gay ζευγάρι (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποια Ελληνίδα ηθοποιός έχει πάρει 200 φορές το μέσο μισθό; (video)



    ΣΧΟΛΙΑ