• Τράπεζες

    Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την Εθνική Τράπεζα

    • Έφη Καραγεώργου
    Εθνική Πανγαία


    Τη Δευτέρα ξεκινά το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο θα «τρέξει» για δύο εβδομάδες, με στόχο να αποχωρήσουν 750 εργαζόμενοι, ηλικίας από 30 ετών και πάνω.

    Στόχος της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, είναι ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο, από τα 10.294 άτομα στο τέλος του 2018, να περιοριστεί στους  7.000 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2021.

    Το ανώτατο ύψος της αποζημίωσης και των μπόνους ανέρχεται στις 170.000 ευρώ μεικτά, με τα μεγαλύτερα μπόνους να δίνονται στους 55άρηδες.

    Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι ηλικίας από 30 χρόνων και με υπηρεσία από 3 έως 10 χρόνια παίρνουν το χαμηλότερο πακέτο, που είναι 20 μισθοί, ενώ οι ηλικίας 55 ετών και άνω, με υπηρεσία πάνω από 35 χρόνια, θα λάβουν 35 μισθούς και ειδικά για όσους είναι στην ηλικία των 50 με 54 ετών η βασική αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 30%.

    Επίσης, στα μπόνους προσαυξάνεται η βασική αποζημίωση κατά 7.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

    Παράλληλα οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μακροχρόνια άδεια, με αποδοχές και πλήρεις ασφαλιστικές καλύψεις 2, 3 ή 4 ετών.

    Στις διετείς άδειες θα καταβάλλεται κάθε μήνα ο πλήρης μισθός, στις 3ετείς θα καταβάλλονται τον πρώτο χρόνο πλήρεις αποδοχές και τα επόμενα δύο το 50% των αποδοχών, ενώ όσοι επιλέξουν 4ετή μακροχρόνια άδεια θα λαμβάνουν κάθε μήνα το 50% του μισθού τους.

    Στη λήξη των αδειών, οι εργαζόμενοι θα αποχωρούν από την τράπεζα.

    Επίσης, οι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται κανονικά για τους ίδιους και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και κατ’ ανώτατο όριο πέντε χρόνια.

    Επιπλέον, παρέχεται ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, κατά ανώτατο όριο μέχρι 15 χρόνια και μέχρι την ηλικία των 70 ετών, για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ και είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτική εταιρεία, για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

    Να σημειωθεί ότι, ειδικά για το προσωπικό που ανήκει στον κλάδο υποστηρικτικού προσωπικού, προβλέπεται αποζημίωση και μπόνους, που φτάνουν τους 40 μηνιαίους μισθούς, ακόμα και για τους 30άρηδες με 3ετή υπηρεσία στην τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ