• Πολιτική

    Νέα προσφυγή κατά του λουκέτου στο MEGA


    Οριστική απώλεια της δουλειάς εκατοντάδων εργαζομένων αλλά και δεδουλευμένων σχεδόν δύο ετών θα αποτελέσει η απόφαση του ΕΣΡ για “μαύρο” στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Αυτό υποστηρίζουν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό.

    Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 18/2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει τον τερματισμό της λειτουργίας του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού

    Το “μαύρο” στο MEGA έχει ήδη παγώσει προσωρινά με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά από (την πρώτη) προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία Τηλέτυπος, ο Νίκος Σακελλαρίου, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα προσωρινή διαταγή με την οποία μπλοκάρεται το οριστικό κλείσιμο του σταθμού έως ότου κριθεί η αίτηση αναστολής της εταιρείας.

    Στη σημερινή αίτηση, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΕΣΡ και ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικοί, αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

    Οι 120 εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό (τεχνικοί και διοικητικοί) αναφέρουν τονίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από από τον Ιούνιο του 2016 και το λουκέτο στο MEGA αυτόματα θα οδηγήσει στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων αποδοχών και μισθών υπερημερίας.

    Οι συνδικαλιστικές ενώσεις υποστηρίζουν παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι στο σταθμό δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω των γνωστών εργασιακών και οικονομικών συγκυριών.

    Η συγκεκριμένη προσφυγή δεν αποκλείεται να συνεκδικαστεί με αυτήν της Τηλέτυπος στις 4 Μαΐου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο πλευρό των εργαζομένων του MEGA η ΠΟΣΠΕΡΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΣτΕ «παγώνει» προσωρινά το κλείσιμο του MEGA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Μαύρο» στο Mega από το ΕΣΡ



    ΣΧΟΛΙΑ