• Business

    Νέα μεγάλη επένδυση από τον Π. Γερμανό: Φτιάχνει «hub» για μπαταρίες στη Β. Ιταλία

    Πάνος Γερμανός, Επικεφαλής Ομίλου Olympia


    Στη δημιουργία κέντρου συναρμολόγησης, αποθήκευσης και διανομής βιομηχανικών συσσωρευτών (μπαταρίες) στον ιταλικό Βορρά προχωρά η Sunlight. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία του Πάνου Γερμανού σύστησε 100% θυγατρική εταιρεία στην Ιταλία και ενοικίασε τους χώρους που θα στεγάσουν το κέντρο στην περιοχή της Βερόνας, έκτασης 6.000 τ.μ.Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή, η Sunlight έρχεται εγγύτερα στις μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής περονοφόρων της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης και μειώνει σημαντικά τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων της.

    «Με τη δημιουργία αυτού του hub, διεκδικούμε μεγαλύτερο μερίδιο στον χώρο της βιομηχανικής μπαταρίας στις αγορές της Ευρώπης», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η σκέψη απόκτησης ενός κέντρου διανομής στην καρδιά της βιομηχανικής Ευρώπης υπήρχε από καιρό, ωστόσο πήρε σάρκα και οστά μετά και την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου της εταιρείας ύψους 50 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι.

    H νέα μεγάλη επένδυση του Πάνου Γερμανού έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι «μπαίνει» ως στρατηγικός επενδυτής στην Lamda Development από κοινού με την VNK Capital, το επενδυτικό κεφάλαιο του Βασίλη και της Νέλλης Κάτσου της Pharmathen.

    Επιπλέον, λίγους μήνες πριν η θυγατρική του στην Πολωνία, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Play ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο IPO (δημόσια εγγραφή) στον ευρωπαϊκό τομέα τηλεπικοινωνιών που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια, αντλώντας πάνω από 1 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος Γερμανός: Τη σύσταση νέας θυγατρικής στην Ιταλία ανακοίνωσε η Sunlight



    ΣΧΟΛΙΑ