• Business

    Mytilineos: Σύσταση outperform από NBG – Αυξάνει την τιμή στόχο στα 23 ευρώ

    • NewsRoom
    Mytilineos: Σύσταση outperform από NBG - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 23 ευρώ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος – Mytilineos


    Ρεκόρ κερδών το 2022 αναμένουν για την Mytilineos οι αναλυτές  χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα πάνω από τις προσδοκίες τους.

    Συγκεκριμένα, μετά την έκθεση της Citi όπου δίνει τιμή στόχο για τη Mytilineos τα 21,5 ευρώ και αναμένει σημαντική αύξηση κερδών το 2022, η NBG Securities σε σημερινή έκθεσή της διατηρεί σύσταση Outperform και αυξάνει την τιμή στόχο στα 23 ευρώ.

    Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής σημειώνουν τις πολύ καλές επιδόσεις του Power & Gas στο Γ’ Τρίμηνο παρά τις υψηλές τιμές ΦΑ, της Μεταλλουργίας, αλλά και την ισχυρή επίδοση και επικεντρώνονται στο θετικό Outlook για το επόμενο διάστημα.

    Mytilineos

    H NBG ξεχωρίζει την Mytilineos για την κίνηση να υπογράψει δύο μεγάλες συμφωνίες. Μία με τη ΔΕΗ για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για τη μονάδα αλουμινίου της, που συνεπάγεται σταθερό κόστος, παρά το πρωτοφανές περιβάλλον που αφορά το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Και μία άλλη με τη Glencore για τη σύναψη μακροπρόθεσμης συμφωνίας αξίας 1,5 δισ. για την πώληση αλουμίνας και αλουμινίου.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Citi τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της Mytilineos υπογραμμίζουν τα δυνατά σημεία του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, επιτρέποντάς της να κεφαλαιοποιήσει τις ισχυρότερες τιμές ενέργειας, ενώ το ενεργειακό κόστος στις δραστηριότητές της στο αλουμίνιο παραμένει σε μεγάλο βαθμό αντισταθμισμένο λόγω της μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

    Οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου είχαν μικτές επιδόσεις καθώς οι ισχυρές επιδόσεις στις ΑΠΕ αντισταθμίστηκαν από τις πιο αδύναμες στα έργα  EPC.

    Mytilineos – Ισχυρά αποτελέσματα

    Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο του 2021 της MYTILINEOS διαμορφώθηκε σε 1.698,1 εκατ. ευρώ έναντι 1.341,0 εκατ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 27%.

    Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 241,2 εκατ. ευρώ έναντι 234,5 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2020, επωφελούμενα από τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που επανήλθε σε κερδοφορία μετά την ανάληψη νέων συμβάσεων το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του Τομέα Μεταλλουργίας.

    Οι αυξημένες επιδόσεις των Τομέων Μεταλλουργίας, Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας αντιστάθμισαν πλήρως την αναμενόμενα μειωμένη επίδοση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου που οφείλεται κυρίως στην προγραμματισμένη μεγάλη συντήρηση της μονάδας Korinthos Power διάρκειας 3 μηνών και την πίεση που ασκούν τα ιδιαίτερα αυξημένα κοστολόγια φυσικού αερίου.

    Διαβάστε ακόμα:

    Citigroup: Τιμή στόχος για τη Mytilineos τα 21,5 ευρώ – Σημαντική αύξηση κερδών το 2022

    Mytilineos: Στα 115 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη – Επιβεβαίωση mononews

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ