• Ενέργεια

    Citigroup: Τιμή στόχος για τη Mytilineos τα 21,5 ευρώ – Σημαντική αύξηση κερδών το 2022

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Tιμή στόχο για τη Mytilineos τα 21,5 ευρώ διατηρεί η Citigroup, βλέποντας σημαντικό περιθώριο ανόδου στο ταμπλό του Χ.Α της τάξης του 39%, ενώ τοποθετεί την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση στο 2,8%.

    Το μείγμα της κερδοφορίας του ομίλου χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, με το EBITDA στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων αφού αυξήθηκε κατά 80% έναντι 40% που ανέμενε η Citigroup.

    Παρ όλες τις πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, η απόδοση του τομέα αλουμινίου παρέμεινε σταθερή. Σύμφωνα με την ανάλυση, η MYTILINEOS, έχοντας εκμεταλλευτεί τις υψηλές τιμές αλουμινίου των τελευταίων μηνών, έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το παράδειγμα άλλωστε της MYTILINEOS όσων αφορά στην αντιστάθμιση των τιμών του αλουμινίου, ακολούθησε πρόσφατα και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως, η Νορβηγική Norsk Hydro.

    Η CITI προβλέπει πολύ σημαντική αύξηση στην κερδοφορία της ΜYTILINEOS για το 2022, και θεωρεί πως η αγορά θα υποδεχτεί θετικά αυτό το καλό set αποτελεσμάτων.

     Οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου είχαν μικτές επιδόσεις καθώς οι ισχυρές επιδόσεις στις ΑΠΕ αντισταθμίστηκαν από τις πιο αδύναμες στα έργα  EPC.

    Η επανεκκίνηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο μετά από συντήρηση συνέβαλε στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας κατά 39% στο τρίμηνο. Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων στην επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν υψηλότερη στο 54% σε τριμηνιαία βάση. Ως αποτέλεσμα, τα EBITDA στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 80%. Η Citi επισημαίνει ωστόσο ότι υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κερδοφορία της επιχείρησης λιανικής ενέργειας, η οποία ήταν ζημιογόνα το α’ εξάμηνο του 2021 και έχει περιορισμένη ευελιξία να πιέσει για αύξηση των τιμολογίων βραχυπρόθεσμα.

    Παράλληλα, όπως αναφέρει η Citi, το καθαρό χρέος ήταν υψηλότερο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 και κοντά στο επίπεδο που έχει υπολογίσει η αμερικανική τράπεζα ότι θα διαμορφώσει το καθαρό χρέος για το σύνολο του 2021. Ο συνδυασμός υψηλότερου κεφαλαίου κίνησης και επιταχυνόμενων δαπανών επέκτασης συνέβαλε σε υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες στο τρίμηνο, όπως εκτιμά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ