• Business

    Βεβαίωσεις παραγωγού σε Mytilineos και Ελλάκτωρ για αιολικά πάρκα 36 MW

    Mytilineos και Ελλάκτωρ εξασφάλισαν άδειες 38 MW για νέα αιολικά πάρκα

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ


    Άδεια παραγωγού για αιολικό πάρκο εξασφάλισε η Mytilineos, ενώ και η Ελλάκτωρ ανανέωσε ήδη υπάρχουσα, με απόφαση της ΡΑΕ. Οι άδειες αφορούν δύο αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος άνω των 36 MW σε Μέθανα και Σέρρες.

    Όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αποφάσεις του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Αθανάσιου Δαγούμα, που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, ο Όμιλος της Ελλάκτωρ ανανέωσε την άδεια ισχύος  20 MW. Η βεβαίωση αντικαθιστά προηγούμενη άδεια, που βρίσκεται σε λειτουργία για πάνω από 10 χρόνια.

    Πρόκειται για τη βεβαίωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διάρκειας 25 ετών για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου, που αποτελείται από 9 ανεμογεννήτριες, στη θέση Ορθολίθι στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων.

    Σημειώνεται πως και την προηγούμενη εβδομάδα ο Όμιλος έκανε ένα μεγάλο «άνοιγμα» στις ΑΠΕ καθώς εξασφάλισε άδεια 294 MW για αποθήκευση ενέργειας στη  Μονεμβασιά. Όσον αφορά τις επιδόσεις της Ελλάκτωρ στον τομέα δραστηριοποίησης των ΑΠΕ η εταιρεία κινήθηκε ανοδικά, όπως αποδεικνύεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Ο κύκλος εργασιών στις ΑΠΕ ανήλθε στα 72 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 5,8% σε ετήσια βάση ως αποτέλεσμα της αυξημένης εγκαταστημένης ισχύος, ενώ και τα EBITDA κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 5% καθώς διαμορφώθηκαν στα 56,9 εκατ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα, η Mytilineos του Ευάγγελου Μυτιληναίου μέσω της θυγατρικής της «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Καρυστίας Α.Ε.» εξασφάλισε παρόμοια βεβαίωση για αιολικό πάρκο ισχύος 16,8 MW. Το πάρκο αυτό θα αποτελείται από 4 ανεμογεννήτριες, που θα κατασκευαστούν στη θέση Σιδηρόπετρα-Λυκοφωλιά στις Σέρρες, ενώ η διάρκεια της λειτουργίας του  ανέρχεται στα 25 έτη.

    Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου της Mytilineos ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέγραψε κύκλο εργασιών €687,9 εκατ. που αντιστοιχεί σε 40,5% του συνολικού κύκλου εργασιών, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητος (+3%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έλαβε άδεια αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 294MW

    MYTILINEOS: Ολοκλήρωσε τη διαδικασία χρηματοδότησης φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία

     



    ΣΧΟΛΙΑ