• Business

    MYTILINEOS: Η πρώτη έξυπνη πόλη της Ελλάδας στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Η νέα πλατφόρμα MYTILINEOS Smart Cities, εγκαινιάστηκε κι επίσημα με την πρώτη έξυπνη πόλη της Ελλάδας στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου.

    Τα Άσπρα Σπίτια παίρνουν μία νέα μορφή και μετατρέπονται σε πλατφόρμα καινοτομίας, η οποία είναι σε θέση να αλλάξει θετικά τον τρόπο ζωής των κατοίκων, προσφέροντας μία ολιστική εμπειρία εξελιγμένης διαβίωσης μέσα από νέες τεχνολογίες και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή ενός νοικοκυριού αλλά και μιας ολόκληρης κοινότητας.

    Το πιλοτικό πρόγραμμα στον οικισμό των Άσπρων Σπιτιών υλοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη των ωφελειών που μπορεί να έχει η πόλη, καθώς προχωράει στον ενεργειακό μετασχηματισμό της. Σε αυτό τον άξονα, σημαντικό μερίδιο έχουν τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί σε στέγες σπιτιών και οι οικιακές μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας που στοχεύουν στην πλήρη αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας.

    H πλατφόρμα Smart Cities θα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τις εξής υπηρεσίες και εφαρμογές:

    • Ευέλικτες υπηρεσίες για την διαχείριση της ενέργειας
    • Έξυπνη διαχείριση υδάτων
    • Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων
    • Υψηλή λειτουργικότητα στο δημόσιο χώρο (σημεία φόρτισης συσκευών, πρόσβαση στο Internet μέσω 5G / Wi-Fi, ηχοσυστήματα για την απευθείας επικοινωνία του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, πληροφορίες για τον καιρό, πρόσβαση στις δυνατότητες φωτισμού)
    • Διαχείριση κυκλοφορίας μέσω smart traffic εφαρμογών
    • Αξιοποίηση δυνατοτήτων 5G
    • Συστήματα κεντρικού ελέγχου που θα παρέχουν άμεσα πληροφορία, για να μπορούν να επιλύονται άμεσα ζητήματα ακόμη και με απομακρυσμένη διαχείριση

    Οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές για τις οικίες θα περιλαμβάνουν:

    • «Έξυπνες» και «πράσινες» συσκευές όπως ψηφιακούς μετρητές ενέργειας και νερού, inverter, φωτοβολταϊκά panel, μπαταρίες
    • Ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
    • Δυνατότητα παραγωγής και ελέγχου της κατανάλωσης από πλευράς των κατοίκων («prosumers»)

    Έτσι – με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών – θα αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες δομές και εγκαταστάσεις προσφέροντας ουσιαστική διάδραση με τους πολίτες, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Παράλληλα, θα βελτιστοποιείται η χρήση των πόρων και θα ελαχιστοποιούνται οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα.

    Αυτό είναι το όραμα της MYTILINEOS και αυτή είναι η ιδέα πίσω από τα Smart Cities. Για ανθρώπινες πόλεις που υλοποιούν την μετάβαση σε μία πραγματικότητα πιο φιλική και πιο «πράσινη», έχοντας στο επίκεντρο τον σύγχρονο πολίτη και την κοινωνία του μέλλοντος.

    Περισσότερα αύριο…

     

    Διαβάστε επίσης:

    https://www.mononews.gr/agores/sxolio-agoras/chrimatistirio-flert-me-ton-kinito-meso-oro-200-imeron-me-mitil-gek-terna-dei-ke-trapezes

    https://www.mononews.gr/business/lamda-sta-481-ekat-evro-ta-kerdi-ebitda-ton-emporikon-kentron-sto-enneamino

    https://www.mononews.gr/agores/eurobank-equities-giati-dini-sistasi-buy-gia-mitil-dei-moh-tenerg-ke-elpe

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ