• Business

    Motor Oil: Τι σηματοδοτεί η εξαγορά στην Κροατία – Στρατηγική ανάπτυξη στα Βαλκάνια

    Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μοτορ Οιλ, Chief Financial Officer Motor Oil

    Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μοτορ Οιλ, Chief Financial Officer Motor Oil


    Τις βάσεις για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στις βαλκανικές χώρες και την Κύπρο μέσω της ίδρυσης νέων εταιρειών, θέτει ο Όμιλος της Coral της Motor Oil ΜΟΗ 0,68% 26,54.

    Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε χθες την εξαγορά του 75% των μετοχών εκδόσεως APIOS D.O.O. η οποία εδρεύει στην Κροατία. Η αξία συναλλαγής θα διαμορφωθεί στην περιοχή των EURO 10 εκατ. και την συμφωνία πραγματοποίησε η  θυγατρική της CORAL Α.Ε., μέσω της θυγατρικής της με την επωνυμία MEDSYMPAN LIMITED.

    Η εταιρεία APIOS D.O.O. ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί δίκτυο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων 26 πρατηρίων στην Κροατία με το εμπορικό σήμα APIOS D.O.O και μερίδιο αγοράς 3%.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο όμιλος δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξή του στα Βαλκάνια και σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει περισσότερα για τη στρατηγική του ανάπτυξη.

    Η Coral  ήδη έχει  δημιουργήσει θυγατρικές εταιρείες και σε άλλες βαλκανικές χώρες για την ανάπτυξη του σήματος Shell.

    Στην Αλβανία, διαθέτει την Coral Albania Sh.A., θυγατρική που έχει ως αντικείμενο τις εισαγωγές/εξαγωγές, το χονδρικό/λιανικό εμπόριο πετρελαιοειδών και τη διαχείριση πρατηρίων βενζίνης, προχώρησε το 2019 σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 184.275 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 100 Αλβανικά Λεκ η κάθε μία.

    Στα Σκόπια, έχει παρουσία με  τηνCoral-Fuels Dowl Skopje  που έχει ως βασική της δραστηριότητα  τη λιανική εμπορία υγρών καυσίμων κίνησης οχημάτων και λιπαντικών μέσω πρατηρίων.

    Στο Μαυροβούνιο, η Coral Montenegro Doo Podgorica, έχει ως βασική της δραστηριότητα το χονδρεμπόριο στερεών και αερίων καυσίμων και συναφών προϊόντων.

    Στη Σερβία η εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2017 την Coral SRB Doo Beograd με σκοπό τη διανομή και εμπορία, μέσω των πρατηρίων με το σήμα Shell, μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά. Η Coral Σερβίας έχει στόχο να αναπτυχθεί στην αγορά με στοχευμένες επενδύσεις μέσω κεντρικών πρατηρίων καυσίμων.

    Ήδη λειτουργούν πέντε πρατήρια (ένα στον αυτοκινητόδρομο Ε-70 κοντά στην περιοχή Adasevci, ένα στην Jurica Gagarina 40B στο Νέο Βελιγράδι , δυο πρατήρια στο Novi Sad και ένα στη Νότια Σερβία στο Βαλιέβο).

    Παράλληλα έχει συμφωνηθεί η κατασκευή έξι ακόμη νέων ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων, εκ των οποίων τρία είναι υπό κατασκευή και η λειτουργία τους προγραμματίζεται στο επόμενο εξάμηνο, ενώ άλλα τρία βρίσκονται στην φάση των αδειών κατασκευής και η λειτουργία τους προγραμματίζεται εντός του 2021.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ