• Business

    Motor Oil: Στόχος τα 300 MW από ΑΠΕ, μειώνει ποσοστό στην Optima, αναχρηματοδότηση δανείων

    • NewsRoom
    Βαρδής Βαρδινογιάννης ναυτιλία

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας


    Σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση δανείων, βρίσκεται η Motor Oil σύμφωνα με όσα είπε χθες η διοίκηση της εταιρείας στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ λόγω της δύσκολης χρονιάς για την εταιρεία δεν θα διανείμει ενδιάμεσο μέρισμα.

    Τα αποτελέσματα του ομίλου, επηρεάστηκαν από το ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον και τα αρνητικά περιθώρια στην αγορά, ωστόσο η λειτουργική κερδοφορία EBITDA γύρισε σε θετικό πρόσημο ενώ τα μεγέθη συνεχίζουν να βελτιώνονται, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

    Ταυτόχρονα η διοίκηση ανακοίνωσε ότι γίνονται συνεχώς συναλλαγές για τη μείωση του ποσοστού της Motor Oil στην Optima Bank στην οποία ο όμιλος κατέχει το 42% και σύντομα μετά από πωλήσεις 2 πακέτων 7% και 6% θα φτάσει στο 29%.

    Ο πετρελαϊκός όμιλος συνεχίζει τον ενεργειακό του μετασχηματισμό συνεχίζοντας να επενδύει στην αγορά των ΑΠΕ όπου ήδη έχει παρουσία με 125 MW. H διοίκηση τόνισε ότι στόχος είναι ο όμιλος να φτάσει τα 300MW έργων. Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: ο πρώτος αφορά το διυλιστήριο, ο δεύτερος την επέκταση  στη λιανική και ο τρίτος πυλώνας αφορά στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ενέργεια και περιλαμβάνουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ