• Business

    Moda Bagno: Μόνο ο Νίκος Βαρβέρης… πληρώνεται από το Δ.Σ.! – Δεν θεωρεί αναγκαία, λέει, την Επιτροπή Αμοιβών

    Νίκος Βαρβέρης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moda Bagno

    Νίκος Βαρβέρης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moda Bagno


    Δεν τα βρήκε τελικά όλα καλά ο ορκωτός ελεγκτής στη Moda Bagno του κοσμικού επιχειρηματία κ. Νίκου Βαρβέρη.

    Στη σελίδα 41 της Δημοσιευθείσας Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (και πιο συγκεκριμένα στην Ενότητα 1.4.4 «Αξιολόγηση Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου») η τελευταία παράγραφος, εκ παραδρομής, προδήλου αστοχίας και αβλεψίας κατά τη σύνταξή της, φέρει περιεχόμενο μη ακριβές.

    Πώς είναι δυνατόν όμως, ο δαίμων του… Τυπογραφείου να υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό λάθος;

    Αρχές Απριλίου, δηλαδή πριν από δυόμιση μήνες, δημοσιεύτηκε η οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα της απελθούσας χρήσης, του 2022.

    Εκεί, λοιπόν, ο ορκωτός αναγνώριζε ότι «υφίστανται ορισμένες αδυναμίες τόσο σε επίπεδο θυγατρικών όσο και για τη μητρική εταιρεία του ομίλου (Moda Bagno), οι οποίες δεν κρίνονται ουσιώδεις».

    Τα ευρήματα, σύμφωνα με τον ορκωτό, δεν αποτελούν ουσιώδεις αδυναμίες, αλλά αποκλίσεις από τις βέλτιστες πρακτικές των προτύπων που δεν επηρεάζουν ούτε θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμμόρφωση της εταιρείας και των σημαντικών θυγατρικών της με το κανονιστικό πλαίσιο.

    Και μόλις χθες ήρθε μία διευκρινιστική ανακοίνωση που, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να προβληματίσει μετόχους, αγορά και εποπτικές αρχές.

    Το συμπέρασμα της έκθεσης αξιολόγησης συνίσταται στο ότι υφίστανται αρκετές αδυναμίες, τόσο σε επίπεδο θυγατρικών, όσο και για τη μητρική εταιρεία του ομίλου οι οποίες κρίνεται ότι χρήζουν βελτίωσης σχεδόν σε όλους τους τομείς κατά το συντομότερο δυνατόν!

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσθέτει ότι: Τα ευρήματα αποτελούν αδυναμίες και αποκλίσεις από τις βέλτιστες πρακτικές των προτύπων που εφόσον δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα και έγκαιρα (!) θα μπορούσαν να επηρεάσουν την συμμόρφωση της εταιρείας και των σημαντικών θυγατρικών της με το κανονιστικό πλαίσιο. Και πως τα ζητήματα αυτά, θα εξεταστούν επισταμένως (!) στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

    Ψάχνοντας στην οικονομική έκθεση, διαπιστώσαμε, μεταξύ άλλων, ότι ο «κοσμικός» κ. Βαρβέρης δεν διαθέτει καν επιτροπή αμοιβών. Όπως διαβάζουμε στην οικονομική έκθεση, «η σύσταση της εν λόγω επιτροπής, ενόψει της δομής και λειτουργίας της Εταιρείας δεν έχει αξιολογηθεί ως αναγκαία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα».

    Ωστόσο, ο κ. Βαρβέρης μπορεί να αποφασίζει για μία ακόμα χρονιά ότι ο ίδιος μπορεί να έχει ετήσιες αποδοχές 50 χιλιάδες ευρώ και κανένα άλλο μέλος του ΔΣ καμία αμοιβή.

    Σημειωτέον δε ότι όλα τα μέλη του ΔΣ, πλην του κ. Βαρβέρη, είναι… μη εκτελεστικά!

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρεία δύναται για τη… διευκόλυνση του έργου του εκτελεστικού μέλους, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου (δηλαδή του κ. Βαρβέρη), να του εξασφαλίζει παροχές, όπως τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου καθώς και εταιρικού κινητού τηλεφώνου.

    Τέλος, η πολιτική αποδοχών συμφωνείται με διάρκεια ισχύος τέσσερα έτη και ισχύει έως και τον Ιούλιο του έτους 2023. Και πως τα μέλη του ΔΣ, τα οποία, όπως τονίστηκε, είναι όλα μη εκτελεστικά, έχουν σταθερές αποδοχές ετησίως…

    Τουλάχιστον, τους δίνει ένα μισθό ο κ. Βαρβέρης, κάτι είναι κι αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Moda Bagno: Στα €2,89 εκατ. τα κέρδη μετά από φόρους στο 9μηνο

    Νίκος Βαρβέρης: Ταβάνι στις αμοιβές μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ ή όταν η… σφυρίδα κάνει τον ίδιο τζίρο με το… πλακάκι!

    Δασκαλόπουλος: Με 200 εκατ. προίκα το νέο fund – Προς πώληση 7 συμμετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ