• Σχόλιο Αγοράς

    Νίκος Βαρβέρης: Ταβάνι στις αμοιβές μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ ή όταν η… σφυρίδα κάνει τον ίδιο τζίρο με το… πλακάκι!

    Ο επιχειρηματίας Νίκος Βαρβέρης

    Ο επιχειρηματίας Νίκος Βαρβέρης


    Τουρκία και… Interni στη Μύκονο, απογείωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Moda Bagno, αφού από περίπου 1,3 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος του εστιατορίου το 2020, ο οποίος είχε βρεθεί στα τάρταρα εξαιτίας της πρώτης φάσης της πανδημίας που είχε σαν αποτέλεσμα την εκκίνηση του τουρισμού τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ξεπέρασε πέρσι τα 4,92 εκατ. ευρώ.

    “Back to the roots but without borders cuisine”, είναι το μότο του εστιατορίου στην Μύκονο που εξειδικεύεται στο ψάρι κι αυτό αποδίδει για τον βασικό μέτοχο, κοσμοπολίτη κ. Νίκο Βαρβέρη, παρά το γεγονός ότι έχει στο διοικητικό συμβούλιό του μέλη που έχουν στο βιογραφικό τους σπουδές «στη μεγάλη του γένους σχολή», την… Didacta!

    Σε κάθε περίπτωση, ο εντυπωσιακός τζίρος του εστιατορίου είναι εφάμιλλος των πωλήσεων από τα είδη εξοπλισμού κατοικιών, αφού διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 4,98 εκατ. ευρώ!

    Πάντως, ο συνολικός τζίρος της Moda ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, περισσότερος δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, που παρά τη χθεσινή άνοδο (άνω του 4%), η χρηματιστηριακή αξία μόλις που ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ.

    Σημειωτέον ότι η μετοχή διαπραγματεύεται ήδη σε υψηλό 52 εβδομάδων, περί τα 75 λεπτά.

    Η φετινή λειτουργία του εστιατορίου, τονίζεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, ξεκίνησε με φειδωλές προβλέψεις λόγω της αβέβαιης αντίδρασης του κόσμου μετά το 2ο κύμα της πανδημίας και τον αντίκτυπο που θα έχει στον τουρισμό, όμως ο μαζικός εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο, λειτούργησε θετικά, με τη Μύκονο να αποτελεί για ακόμη μία φορά πόλο έλξης διεθνούς τουριστικού προορισμού.

    Εκτός της αύξησης του τζίρου, το περιθώριο μικτού κέρδους στην μητρική, ήταν αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, λόγω της συμμετοχής του εστιατορίου που έχει μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους.

    Καλά νέα είχε ο Βαρβέρης και από την Τουρκία, που επίσης, διατηρεί κατάστημα με είδη υγιεινής. Το κέρδος που έγραψε ήταν της τάξης των 633 χιλιάδων ευρώ κι αυτό σε μια χρονιά, το 2021, που η λίρα είχε υποτιμηθεί 40% και ο πληθωρισμός κάλπαζε με 20%.

    Ταυτόχρονα, προκύπτει, με βάση την οικονομική έκθεση μικρή αύξηση στις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. στις 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά ακόμα και ο πρόεδρος, όπως τονίζεται στα… ψιλά γράμματα δεν μπορεί να παίρνει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

    Όσο για το μέρισμα; Για μία ακόμα φορά οι μικρομέτοχοι θα πρέπει να το ξεχάσουν. Συσσωρευμένες οι ζημιές από το παρελθόν δεν επιτρέπουν τη διανομή μερίσματος για μία ακόμα χρονιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Euroxx για Mytilineos: Η σταθερή ενδυνάμωση της κερδοφορίας τα επόμενα έτη θα φέρνει σταθερά νέα υψηλά για τη μετοχή

    Wall Street: Βουτιά σχεδόν 40% για τη μετοχή της Netflix

    Ανακούφιση στη Wall Street από την εκτίμηση της BofA για κορύφωση του πληθωρισμού – Στο μικροσκόπιο το Netflix



    ΣΧΟΛΙΑ