• Business

    Μύκονος: Εγκρίθηκε η πρώτη επένδυση 61 εκατ. του ομίλου Μήτση στο νησί

    Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsis Hotels


    Το πράσινο φως για την ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων έλαβε η πρώτη ξενοδοχειακή επένδυση του ομίλου Μήτση στο νησί των ανέμων, την ώρα που τα εν εξελίξει projects της εταιρείας προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ.

    Ένα από αυτά είναι η ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην παραλία Ελιά, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 61 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο αφορά συγκεκριμένα στη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (όπως είναι το spa, εστιατόρια και το bar) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης.

    Την επένδυση υλοποιεί ο όμιλος μέσω της Κόρτια Α.Ε., εταιρεία του ομίλου, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μήτση και επικεφαλής του ομίλου, Σταύρο και Χριστίνα και την Ευγενία Μήτση. Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων και το σχέδιο εγκρίθηκε χθες από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

    Το ΤΑΙΠΕΔ, το deal Aldemar και η μεταμόρφωση των αποθηκών της ποτοποιίας Μεταξά

    Το καθοριστικό για την υλοποίηση του έργου βήμα έγινε λίγους μήνες αφότου η Mitsis Hotels έδωσε τα χέρια με την Aldemar του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που όπως έχει δηλώσει προτίμησε να πουλήσει δύο ξενοδοχεία σε Έλληνα επενδυτή, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι υπάρχει η αίσθηση της συνέχειας.

    Στην ιδιοκτησία του ομίλου Μήτση περιήλθαν έτσι τα Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου. Το πρώτο έχει δυναμικότητα 341 δωματίων (από τα οποία 97 έχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο θαλασσοθεραπείας και 10 είναι ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με κινητικά προβλήματα) και 43 σουιτών σε συγκροτήματα κτιρίων, ενώ διαθέτει 29 ιδιωτικές και μοιραζόμενες πισίνες και επαγγελματικά γήπεδα τέννις. Το δεύτερο είναι οικογενειακός προορισμός all inclusive, έχει 322 δωμάτια, children’s club, νεροτσουλήθρα 75 μέτρων, ενώ χαρακτηρίζεται από νησιωτική αρχιτεκτονική.

    Οι επενδύσεις του μισού δισεκατομμυρίου περιλαμβάνουν επίσης την αναβάθμιση του γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, έκταση που αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη. Στα deals με το ΤΑΙΠΕΔ συγκαταλέγεται το συγκρότημα του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα, με τη σύμβαση παραχώρησης να εκπνέει μεν, αλλά την εταιρεία να φέρεται ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους παραχωρησιούχους.

    Τέλος, προχωρά η επένδυση για νέα τουριστική μονάδα στις παλιές αποθήκες της ποτοποιίας Μεταξά στην οδό Αριστείδου του Πειραιά, ένα έργο δυναμικότητας 110 δωματίων. Στο επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατομυρίων ανήκει και η δημιουργία μονάδας 110 δωματίων.

    Η Επιτροπή ενέκρινε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 287 εκατομμυρίων, καθώς παράλληλα έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή Ηλιακού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας και μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας και μετατροπής σε πράσινο υδρογόνο της Bluesky300 IKE (θυγατρική του βρετανικού ομίλου Hive Energy) με προϋπολογισμό 226,4 εκατ. ευρώ.

    Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, Νίκου Παπαθανάση και των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου και Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψάλτης (Alpha Bank): «Σφυρηλατούμε σχέσεις και συνεργασίες με start-ups»



    ΣΧΟΛΙΑ