• Business

    MIG: Θετική αξιολόγηση για το προσφερόμενο τίμημα της Δημόσιας Πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς

    MIG


    “Το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 0,2170 ευρώ ανά μετοχή αξιολογείται θετικά, αφού υπερβαίνει σημαντικά το εύλογο εύρος τιμών όπως αυτό προέκυψε από τις επιλεγμένες μεθόδους αποτίμησης των δύο Χρηματοοοικονομικών Συμβούλων”, αναφέρει στην “Αιτιολογημένη Γνώμη” το ΔΣ της MIG για την Δημόσια Πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς.

    Επιπλέον σημειώνεται στα συμπεράσματα της “Αιτιολογημένης Γνωμης” του ΔΣ:

    – Είναι κατά 265,32% υψηλότερο από το ανώτατο όριο του εύρους της αξίας της Εταιρίας που προσδιορίστηκε από την ΕΤΕ βάσει της Μεθόδου Αθροίσματος των Μερών (€0,0128 έως €0,0594 ανά μετοχή) και κατά 61,82% από την αξία που προέκυψε στο πλαίσιο εξέτασης της επίπτωσης της συναλλαγής με την «STRIX Holdings L.P.» στη χρηματοοικονομική θέση της Εταιρίας (€0,1341 ανά μετοχή).

    – Είναι κατά 280,70% υψηλότερο από το ανώτατο όριο του εύρους της αξίας της Εταιρίας που προσδιορίστηκε από την EUROXX με βάση το Σενάριο Α (€0,0196 έως €0,0570 ανά μετοχή) και 76,85% υψηλότερο από την αξία που προέκυψε με βάση το Σενάριο Β (€0,1227 ανά μετοχή).

    Περαιτέρω, το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κατά περίπου 374,11% υψηλότερο από τη μέση χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της Εταιρίας κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγήθηκαν της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη Δημόσια Πρόταση, ήτοι της 6.2.2023 (€0,04577).

    Η ως άνω αξιολόγηση δεν συνιστά, πάντως, αποδοχή των επιμέρους αυτοτελών αποτιμήσεων που αποτυπώνονται στις εκθέσεις των Χρηματοοικονομικών Συμβούλων.

    Διαβάστε επίσης

    MIG: Καθυστερεί τη μεταβίβαση της Attica Group στη Strix έως την επίσημη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    MIG: Εγκρίθηκε η ανταλλαγή δανείων της Attica Group – Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ΓΣ από Ηλιόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ