• Ναυτιλία

    MIG: Εγκρίθηκε η ανταλλαγή δανείων της Attica Group – Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ΓΣ από Ηλιόπουλο

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets


    Εγκρίθηκαν ένα προς ένα τα θέματα της γενικής συνέλευσης της MIG, παρά τις ενστάσεις της πλευράς του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.

    Με αυξημένη πλειοψηφία 85% πέρασε και η ανταλλαγή των δανείων μεταξύ Strix Holdings και Attica Group και το reverse split της μετοχής – 1 νέα μετοχή για κάθε 30 παλιές – με προσαρμοσμένη τιμή αλλά και το stock options plan.

    Μετά το πέρας της συνέλευσης οι νομικοί σύμβουλοι του εφοπλιστή Ηλιόπουλου ξεκαθάρισαν ότι από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε νέες νομικές κινήσεις αξιώνοντας την αναστολή ισχύος της απόφασης της σημερινής ΓΣ προκειμένου να αποτρέψουν τη μεταβίβαση της μετοχής της θυγατρικής της MIG, Attica Group.

    Να σημειωθεί νωρίτερα πως αποχώρησε από τη ΓΣ της ΜΙG ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Seajets, κ. Μάριος Ηλιόπουλος, καταγγέλλοντας ως άκυρη την απόφαση για την ανταλλαγή δανείων ανάμεσα στην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, την εταιρεία Strix, και την Attica Group.

    Ταυτόχρονα, o κ. Ηλιόπουλος ζήτησε την αναβολή της ΓΣ, κάτι που δεν δέχθηκε το Προεδρείο, καθώς υπάρχει ποσοστό απαρτίας 45,87%.

    Νωρίτερα, σε δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε ο εφοπλιστής παρουσία των υφιστάμενων μετόχων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Όμιλός μας παλεύει σε ένα περιβάλλον μόνος του, μετά από 2 χρόνια πανδημίας κι έναν χρόνο πολέμου, απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία δεν παίζει fair play».

    Όπως είπε, μέσα στην πανδημία «η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί έναν κολοσσό με λεφτά του ελληνικού λαού».

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα», σημείωσε, «είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς ιδιοποιείται περιουσιακά στοιχεία του κλάδου της ακτοπλοΐας».

    Διαβάστε επίσης:

    Aπορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Ηλιόπουλου – Κανονικά σήμερα η ΓΣ της ΜIG



    ΣΧΟΛΙΑ