• Business

    MIG: «Δεν μπορούμε να μπούμε σε συζητήσεις για τη μη δεσμευτική πρόταση της Emma Capital»

    • NewsRoom
    θανασης παπανικολαου

    O Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Vivartia


    Μη δεσμευτική είναι η πρόταση της Emma Capital, συμφερόντων του Τσέχου επιχειρηματία Jin Smejc, για την εξαγορά της Vivartia και ως εκ τούτου ο επιχειρηματικός όμιλος της MIG την αφήνει στην άκρη, επισημαίνοντας με έμφαση ότι βρίσκεται σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων χρηματοδότησης με τα funds Farallon και Oak Hill.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, η MIG, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε αποδέκτης μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπό όρους από την «EMMA CAPITAL LIMITED» για την εξαγορά έως και του συνόλου του ποσοστού συμμετοχής της (92,1%) στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η MIG έχει ήδη ενημερώσει την ενδιαφερόμενη ότι δεν είναι σε θέση κατά το τρέχον διάστημα να εισέλθει σε συζητήσεις για το περιεχόμενο της ως άνω μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει στο επενδυτικό κοινό (1.8. και 8.8.2019), ευρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της με επενδυτικά κεφάλαια, στο πλαίσιο των οποίων παρέχονται οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές πληροφορίες για την διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου.

    Η εταιρεία σημειώνει ότι θα προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εφόσον προκύπτει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη πληροφορία.



    ΣΧΟΛΙΑ