• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Οπτική ίνα σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2023

    Μιχάλης Τσαμάζ, CEO ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, CEO του ΟΤΕ


    Για μια ακόμα επιτυχημένη χρόνια για τον ΟΤΕ μίλησε ο CEO κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Oμίλου, επισημαίνοντας ότι ο ΟΤΕ παραμένει προσηλωμένος στο επενδυτικό του πλάνο.

    «Παρά τον υψηλό ανταγωνισμό και τις αντιξοότητες διατηρήθηκε στο ακέραιο το επενδυτικό πλάνο, με στόχο να είμαστε ο κορυφαίος παροχος στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Τσαμάζ.

    Ο ίδιος επίσης μίλησε για το στόχο του ΟΤΕ να φτάσει την κάλυψη σε οπτική ίνα σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2023, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι προστέθηκαν επιπλέον 350.000 σπίτια. «Απώτερος σκοπός είναι να έχουμε φτάσει την κάλυψη σε 3 εκατ σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2027».

    Γενική Συνέλευση του Oμίλου OTE
    Γενική Συνέλευση του Oμίλου OTE

    Επίσης επισήμανε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει το επενδυτικό του πλάνο για αύξηση του δικτύου 5G και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συνδρομητική τηλεόραση.

    Σε οτι αφορά το δίκτυο 5G ο κ. Τσαμάζ είπε ότι πέτυχε κάλυψη της τάξης του 80% το 2022 και πλέον ο πήχης έχει τεθεί υψηλότερα, δηλαδή στο 90% για το 2023.

    «Τα έσοδα από υπηρεσίες ICT αυξήθηκαν κατά 22% και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Τσαμάζ.

    Επίσης, μίλησε και για το payzy το οποίο πάει καλύτερα απ ότι περίμεναν, ξεπερνώντας τους 100.000 χρήστες.

    «Με τον ανταγωνισμό να είναι εντονότερος προχωράμε στο επενδυτικό μας σχεδιασμό αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο τα δικτυά μας, με στόχο να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία» κατέληξε ο κ. Τσαμάζ.

    Telecom Romania

    Για τη Telekom Romania o κ. Τσαμάζ είπε ότι στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι η εταιρεία στην Ρουμανία κινείται σωστά και παραμένει υγιής και αν βρεθεί το κατάλληλο τίμημα θα την πουλήσουμε, όμως αυτό θέλει δουλειά ακόμα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Την άλλη εβδομάδα κληρώνει για το UFBB των €870 εκατ.

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: Η νέα θέση στο Λονδίνο, η μεγάλη επένδυση και το αντίο στην Microsoft Hellas

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ