• Business

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: Η νέα θέση στο Λονδίνο, η μεγάλη επένδυση και το αντίο στην Microsoft Hellas

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος (Microsoft Hellas)


    Σε νέα επαγγελματικά μονοπάτια ετοιμάζεται να βαδίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, «μετακομίζοντας» από την Ελλάδα για το Λονδίνο.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο linkedIn, καθώς από τα τέλη του τρέχοντος καλοκαιριού θα είναι πλέον επικεφαλής του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (General Manager, Financial Services, Microsoft UK). Ουσιαστικά αυτό αποτελεί αναβάθμιση στον ρόλο του έμπειρου manager μέσα στην εταιρεία και επιβράβευση για την προσφορά του στην τεράστια επένδυση που τρέχει ο τεχνολογικός κολοσσός στην Ελλάδα.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες η μετάβαση θα είναι ομαλή και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του καλοκαιριού, μέχρις ότου ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ. Μιχαλόπουλου για να αναλάβει τα ηνία της Microsoft Ελλάδος. Ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αναμένεται να είναι κάποιο υφιστάμενο στέλεχος της εταιρείας. Μάλιστα από την εταιρεία τονίζουν ότι η εξέλιξη δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τον σχεδιασμό της επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα.

    Ποιος είναι ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

    Διαγράφοντας ήδη μια επιτυχημένη πολυετή πορεία στον χώρο της τεχνολογίας, με θέσεις σε Wind (πλέον Nova) και Vodafone, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014 και από το 2019, μετά την αποχώρηση της Πέγκυς Αντωνάκου, εκτελεί καθήκοντα CEO στη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

    Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, με καταγωγή όμως από τη βόρεια Ελλάδα, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος κατέχει πτυχίο BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex και MSc in Communications & Signal Engineering από το Imperial College of Science & Technology του Λονδίνου London καθώς και MBA από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

    Πριν βρεθεί στο νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο κ. Μιχαλόπουλος κατείχε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα για την Microsoft στην Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα  (Enterprise Commercial Sales Director). Συμβάλλοντας μάλιστα σε σημαντικές εμπορικές επιτυχίες στις τρεις αγορές ευθύνης του, αλλά και στον συνολικό εκσυγχρονισμό του μοντέλου πωλήσεων της εταιρείας.

    Είναι γεγονός ότι ανέλαβε CEO σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική αλλά και παγκόσμια οικονομία, καθώς το 2020 ξέσπασε η υγειονομική κρίση του covid-19. Για την τεχνολογία όμως τα πράγματα λειτούργησαν αντίστροφα. Καθώς μπήκε στη ζωή κάθε ανθρώπου πολύ γρήγορα, κυρίως λόγο της εξ αποστάσεως εργασίας. Και η Microsoft με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της βοήθησε τα μέγιστα σε αυτή την…μετάβαση.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Μιχαλόπουλος έτρεξε μεγάλα project με βασικότερο αυτό της επένδυσης των data centers της Microsoft στην Ελλάδα. Project το οποίο προχωράει κανονικά, καθώς έχει κατατεθεί ήδη σχέδιο ΠΔ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

    Η επένδυση της Microsoft, συνολικής αξίας 976 εκατ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας και των data centers στην Ελλάδα.

    Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά Data Center Region, με το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων να αναμένεται να ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

    Όπως είχε πει πριν λίγους μήνες ο κ. Μιχαλόπουλος σε ενημέρωση δημοσιογράφων, η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει περάσει επιτυχώς το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και πλέον αναμένεται η έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος. Συγκεκριμένα το σχέδιο διατάγματος αναφέρει ότι το Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστεί στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι μέσα σε δύο οικοδομικά τετράγωνα (Ε31 και Ε26), επιφάνειας 69.539 τ.μ. και 14.998 τ.μ. αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος, έως τα τέλη του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί όλο το πλέγμα των προβλεπόμενων ενεργειών, με στόχο το 2024 να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, ώστε η επένδυση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

    Το μήνυμα στο linkedIn

    Μετά από τέσσερα επιτυχημένα χρόνια στη θέση του CEO, ο κ. Μιχαλόπουλος με ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα ανακοίνωσε την αποχώρησή του και το νέο σταθμό της καριέρας του.

    Συγκεκριμένα έγραψε:

    «Τα νέα ξεκινήματα είναι η καλύτερη στιγμή για να σκεφτούμε από πού έχουμε έρθει και πού κινούμαστε. Σύμφωνα με το ποίημα «Ιθάκη» του Καβάφη, η εστίαση μπορεί να είναι στον προορισμό, ωστόσο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα απολαύσουμε το ταξίδι!

    Και τι ταξίδι έχει κάνει η Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα τα τελευταία χρόνια: Λίγο αφότου μου ανατέθηκε αυτός ο ρόλος πριν από τέσσερα χρόνια, ξέσπασε μια πανδημία, αλλά η τεχνολογία μας ήταν εκεί για να υποστηρίξει τις ζωές των ανθρώπων, να μας κρατήσει όλους σε εγρήγορση.

    Μέσα σε όλη την αβεβαιότητα προσπαθήσαμε σκληρά να μην χάσουμε τίποτα. Aπό την εξασφάλιση ενός υπερμεγέθους κέντρου δεδομένων στην Ελλάδα, το πρώτο για τη χώρα και έναν επιταχυντή για την οικονομία της, στην πρωτοβουλία μας για δεξιότητες για απασχόληση μέσω του #GRforGrowth που αριθμεί ήδη πάνω από 40.000 εκπαιδεύσεις, στην ψηφιακή αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, στην επίτευξη ισχυρής επιχειρηματικής ανάπτυξης με μια τόσο αφοσιωμένη και ταλαντούχα ομάδα.

    Είμαι ευγνώμων πάνω από όλα για όλους στην μέχρι τώρα πορεία μου, τους leaders μου, τους συναδέλφους  μου, όλη την ομάδα! Σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε και που εργάζεστε με πάθος κάθε μέρα για να προσθέτετε αξία σε αυτό που κάνουμε.

    Η δέσμευση της Microsoft σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, έχοντας αναγνωρίσει από νωρίς τη δυναμική τους, ήταν εκπληκτική και θα συνεχιστεί έντονα. Είχα την τύχη να συμμετάσχω σε αυτό, θα είμαι έτοιμος να καλωσορίσω σύντομα τον επόμενο ηγέτη που θα συνεργαστεί με την ομάδα για να ξεκινήσει το πρώτο data center σε αυτή την περιοχή μεταξύ όλων των άλλων προτεραιοτήτων.

    Τώρα, ήρθε η ώρα για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που με πάει πίσω στο Λονδίνο (Microsoft UK είμαι καθ’ οδόν) μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες!

    Αυτή τη φορά ωςΓενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών για έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς κόμβους στον κόσμο, σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, σκεφτόμαστε και αναπτυσσόμαστε.

    Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την πολύ ταλαντούχα ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αντίκτυπο

    Στα νέα ξεκινήματα!»

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft: Αποχωρεί ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος από την Ελλάδα – Αναλαμβάνει τον κόμβο της Βρετανίας

    Περικοπές θέσεων εργασίας εξετάζει και η Microsoft Hellas

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ